1. Home
  2. Inspiratie
  3. Herfst is coming, tijd voor leuke indoor uitstapjes!

Herfst is coming, tijd voor leuke indoor uitstapjes!

Door Merel Van Hees - Zondag 12 Oktober 2014 | 09:00

De blaadjes vallen van de bomen en we kunnen de straat niet meer op zonder onze geliefde paraplu. Het heeft even geduurd maar de herfst zal zich nu toch echt laten zien! Hoogste tijd dus om weer leuke fashionable uitstapjes te gaan maken die lekker warm binnen plaatsvinden.

Wij hebben voor jullie de leukste fashion tentoonstellingen voor dit najaar op een rijtje gezet. De tentoonstellingen zijn verspreidt over het hele land – van Groningen tot Den Haag – voor elke fashion liefhebber is er wat wils. Onze favoriet is toch echt wel Mode, de musical van Piet Paris. Lees snel verder en laat ons in een reactie weten welke tentoonstelling jij gaat bezoeken!

Mode, de musical – Utrecht
Piet Paris, de bekende mode-illustrator is door het Centraal Museum in Utrecht gevraagd om een tentoonstelling te maken met de collectie van het museum. Piet Paris heeft zich voor deze exhibitie laten inspireren door het thema; de musical.

In zijn tentoonstelling spelen twee vrouwen de hoofdrol, Chantal en Simone. Gaat er al een belletje rinkelen? Deze dames verwijzen namelijk naar twee wel heel bekende actrices in de musicalwereld. Elk personage heeft zijn eigen stijl. Chantal is vrolijk, kleurig en barok en Simone is wat moderner en strakker.

Het theaterstuk is verdeeld over zes zalen en iedere zaal heeft een eigen thema. In elke zaal ontdek je verschillende looks met ontwerpen van onder andere Iris van Herpen en Viktor & Rolf, maar ook kostuums uit de 17de en 18e eeuw komen voorbij. Kortom een super variërende tentoonstelling met een goed doordacht thema, zeker de moeite waard!

Wees er snel bij want deze ‘’musical’’ duurt nog maar tot en met 30 november 2014.

Prijs
* Volwassenen € 7,50
* Studenten € 5,-

Wil je meer weten? Neem een kijkje op de website van het Centraal Museum.

Mode, de musical | Jurkjes.nl

Marga Weimans. Fashion House – Groningen
Marga Weimans is een ambitieuze, internationale modeontwerper, die zich naast mode ook bezig houdt met architectuur en schone kunsten. Nog tot en met 23 november kun je haar prachtige solotentoonstelling bekijken in het Groninger Museum.

Maar wat kun je verwachten van deze Rotterdamse, die toch wel bekend staat om haar opvallende ontwerpen. In haar tentoonstelling zie je veel verschillende thema’s zoals identiteit, technologie en schoonheid samen komen tot een uitgesproken outfit.

In haar expositie zie je ook werk terugkomen uit de collecties Debut en Wonderland. Debut neemt je mee in de wereld van de vergezichten, alsof je op de top van een berg staat. Wonderland daarentegen is een sprookjesachtige collectie die het contrast tussen droom en werkelijkheid fantastisch weergeeft.

Dus op naar Groningen voor een gezellig uitstapje samen met je vriendinnen!

Prijs
* Volwassenen € 13
* Studenten € 10,-

Voor meer informatie, klik hier.

Marga Weimans | Jurkjes.nl

The Future of Fashion is Now – Rotterdam
The Future of Fashion is Now is een show van 11 oktober 2014 tot en met 18 januari in het Boijmans van Beuningen museum in Rotterdam. Zoals de naam al een beetje verklapt richt deze show zich op de nieuwe visies en frisse ontwerpen van veel verschillende modeontwerpers.

Tijdens deze tentoonstelling ga je mee op reis naar de meest moderne en experimentele mode van over de hele wereld. Ons Koude Kikkerlandje wordt vertegenwoordigd door onder andere ontwerpen van Viktor & Rolf en Pauline van Dongen, maar ook ontwerpen van jongere, opkomende designers komen voorbij. Het thema wat tijdens deze future show centraal staat is de rol van ‘het mode-systeem’ en de kleding in de hedendaagse maatschappij.

Helemaal leuk is dat speciaal voor deze tentoonstelling zes ontwerpers in opdracht van de Han Nefkens Fashion on the Edge programma aan de slag zijn gegaan om een item te ontwerpen, waaronder ook de welbekende Gelderse Iris van Herpen!

Ben jij ook nieuwsgierig naar de toekomst van de mode en wil je graag kennis maken met ontwerpen van wel 50 verschillende designers? Dan raden we je deze tentoonstelling zeker aan!

Prijs
* Volwassenen € 19
* Studenten € 11,50

Voor meer informatie surf je naar deze website. Hier lees je alles over The Future of Fashion is Now.

Future of Fashion is Now | Jurkjes.nl

Romantische mode – Den Haag
Van 11 oktober tot en met 22 maart kun je in het Gemeentemuseum in Den Haag genieten van de prachtige romantische mode uit de tijd van Mr Darcy, Eline Vere, Pride and Prejudice en Downton Abbey. De 19de eeuw staat dus centraal tijdens deze tentoonstelling. Maar ook creaties van de hedendaagse ontwerpers die zich regelmatig laten inspireren door de romantische periode komen voorbij. Denk aan ontwerpen van Jan Taminiau, Yohji Yamamoto en Vivienne Westwoord. De creaties van deze ontwerpers zijn opnieuw vastgelegd op beeld en worden getoond in een 19de-eeuws setting.

Complete kostuums vol met ruches, borduursels, korsetten en kant showen de romantische tijd. Chique baljurken nemen de overhand en zijn speciaal voor deze tentoonstelling gerestaureerd. Tijdens deze tentoonstelling worden ze voor het eerst publiekelijk getoond, een echte must-see!

Dat de 19de eeuw nog steeds super hot is, is te zien in het modebeeld van nu. Denk bijvoorbeeld maar aan de peplum dresses die de prachtige silhouetten en vormen van de romantische tijd tonen.

Nieuwsgierig? Plan dan snel een gezellig dagje Den Haag en maak kennis met Mr Darcy en Eline Vere!

Prijs
* Volwassenen € 17
* Studenten € 13,50

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling Romantische mode – Mr Darcy meets Eline Vere.

Romantische Mode | Jurkjes.nl

Bekijk hieronder de inspirerende film van het Gemeentemuseum.

Lees ook