1. Home
  2. Inspiratie
  3. Help, mijn koffer past niet dicht!

Help, mijn koffer past niet dicht!

Door Moniek Linssen - Dinsdag 08 Juli 2014 | 15:45

inpaktips-moniek

Het is bijna zover, je gaat op vakantie! Maar dan komt het vervelendste klusje: het inpakken van je koffer. Dit is ieder jaar weer een drama, aangezien wij vrouwen gemiddeld zo’n twee outfits per dag mee willen nemen. Veel te veel dus, vooral als je met het vliegtuig op reis gaat. Maar daar gaat verandering in komen… Wij hebben namelijk voor jullie (en onszelf) dé zeven tips en vijf stappen om efficiënt in te pakken.

Tip 1 – Basics
Een Little Black Dress, comfortabele sandalen, een jas of blazer, je bikini en een oversized zonnebril. Vanuit hier bouw je je vakantiegarderobe op. Maak alvast setjes in je hoofd, het is ideaal als je items vaker met elkaar kunt combineren.

Tip 2 – Jurkjes en rokjes
Jurkjes en rokjes wegen minder dan broeken. Probeer hiervan dus meer mee te nemen en dan kun je, just in case, ook nog 1/2 broeken meenemen.

Tip 3 – Accessoires
Accessoires. Van statement kettingen tot hoeden, hiermee zorg je dat je iedere dag toch een andere look hebt. Of neem een opvallende lipstick en nagellak mee, dit geeft hetzelfde effect.

Tip 4 – Twee tassen
Kies twee tassen. Een variant die lekker groot en makkelijk is om veel spullen overdag mee te nemen (denk: strandspullen en eten). Daarnaast een clutch of een schoudertasje, om ’s avonds te dragen naar de cocktailbar.

Tip 5 – Douchekapje
Heb je nog een oude douchekap over? Stop hier je schoenen (lees: vieze zolen) in.

Tip 6 – Plastic tassen
Neem plastic tassen mee. Ze wegen niets en nemen geen ruimte in beslag. Deze zijn altijd fijn om vieze was in te doen of natte spullen in op te bergen.

Tip 7 – Checklist 
Got that? Maak even een checklijst, zo weet je 100% zeker dat je niets vergeet. Hiervan zijn vele voorbeelden op het net te vinden, bijvoorbeeld www.ikneemmee.nl en Inpaklijst.nl.

Oke, dan gaan we nu echt de koffer inpakken. Plan de campagne:

Stap 1 – Schoenen
Begin met je schoenen, leg deze onderop. 3 paren moet in principe genoeg zijn: twee paar comfortabele schoenen/sandalen en een paar heels. Om iedere cm² te benutten kun je hier sokken, sieraden of toiletspullen in kwijt.

Stap 2 – Van zwaar tot licht
Boven op je schoenen komen broeken en daarna shirts, jurkjes en rokken.

Stap 3 – Rollen maar
Rol je kleding op in plaats van op te vouwen. Hierdoor kun je meer items kwijt. Toch nog kreukels? Geen probleem: hang je kleding uit op de badkamer en zet warm water aan voor een aantal minuten. Door de hoge luchtvochtigheid zullen de kreukels verdwijnen.

Stap 4 – Kwetsbare spullen
Als laatst komen je overige sieraden en toiletspullen. Stop sieraden eventueel in een brillendoosje, zodat ze niet beschadigen. Beperk het aantal van je toiletspullen en probeer enkel mini’s mee te nemen.

Stap 5 – En afdekken maar
Leg je badhanddoek boven op je kleding om het netjes af te dekken. De nieuwste trend is trouwens een hamamdoek in plaats van een handdoek. Deze droogt goed af en is ook nog eens lichter, dat scheelt weer ruimte en gewicht!

Pak niet even snel nog de avond van tevoren je koffer in. Met je checklijstje zorg je ervoor dat die koffer een dag van tevoren klaar staat. De laatste avond/ochtend leg je de laatste spulletjes erin. Zo zorg je ervoor dat je rustig op vakantie kunt gaan. No worries!

En vergeet niet… Alles is te koop. Zoals Britte vorige zomer al zei: Zolang je je paspoort, portemonnee en telefoon (+ oplader!) mee hebt komt het uiteindelijk allemaal wel goed.

Bron beeld: Robert Couse-Baker

Lees ook