1. Home
  2. Inspiratie
  3. Heb jij binnenkort een bruiloft? Zo vind je de perfecte jurk! 

Heb jij binnenkort een bruiloft? Zo vind je de perfecte jurk! 

Door Josha - Donderdag 20 Mei 2021 | 12:56

Jurkje voor een bruiloft

Het wordt weer steeds mooier weer, COVID kent een einde en dus kunnen de bruiloften weer worden ingepland. Of je nou een traditionele bruiloft bijwoont of niet, een passende jurk vinden voor een bruiloft kan nog best moeilijk zijn. In dit artikel helpen we je omweg met tips voor het vinden van de perfecte jurk voor op een bruiloft! 

Bruidsmeisje of niet

Ben je een bruidsmeisje? Grote kans dat de bruid dan al een (jurk)plan voor je in petto heeft. Misschien gaan jij en de andere bruidsmeisjes dezelfde jurken dragen, maar indien het een minder traditionele bruiloft is mag je je eigen jurk vaak uitkiezen. Zelf een jurk uitzoeken is natuurlijk ontzettend leuk, maar hierdoor voel je een druk om een perfecte jurk te vinden. En dat terwijl we als geen ander weten dat je niet naar de perfecte jurk opzoek gaat, maar er tegenaan loopt. Desalniettemin zijn er een aantal handige tips die je kunnen helpen om de perfecte jurk voor een bruiloft te vinden. 

Dresscode

Bij veel bruiloften is er een dresscode. Het klinkt misschien raar, maar dat gaat je zoektocht naar een perfecte jurk een stuk makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een pastelthema, spring chique of summer vibes: alle thema’s waar je geen zwart of andere donkere kleuren voor hoeft aan te trekken. Is er bij jouw aankomende bruiloft geen dresscode vernoemd? Stel dan voor jezelf wat kaders om de zoektocht wat makkelijker te maken. 

4 meest voorkomende dresscodes: 

  1. White tie

White tie is de meest formele dresscode die er bestaat. Denk aan een gala, speciaal diner of ontmoeting met het koningshuis. Korte jurkjes en veel décolleté worden hierbij niet op prijs gesteld.

  1. Black tie

Black tie wilt zeggen dat de mannen in pak gaan en vrouwen lange jurken aan hebben. Deze jurken hoeven niet aan bepaalde vereiste te voldoen, als ze er maar netjes en elegant uitzien. 

  1. Cocktail

Iets minder formeel is de cocktailjurk. Hierbij kan je gaan voor een vrolijk bloemen printje of vrolijke kleuren. De jurkjes hebben geen minimale lengte. 

  1. Casual 

Bij een informele bruiloft kan je aandoen wat je wilt. Ga bijvoorbeeld voor een losse zomerjurk of misschien wel een jumpsuit. Een rokje met blouse combinatie kan ook!

 

Tip 1 | Pasvorm

Eerder schreven we al over het kiezen van een jurk bij jouw silhouet , wanneer je je lichaamsvorm weet is het namelijk een stuk makkelijker om een perfecte jurk te vinden. Wil je de focus leggen op je taille? Of wellicht juist de aandacht trekken naar de bovenkant van de jurk. Een jurk kiezen op basis van je silhouet is simpel: ga na waar jij de focus op wilt leggen. Heb je bijvoorbeeld een slanke taille? Kies dan voor een a-lijn jurk of een andere jurk met een strakke band rond de taille. Heb je vollere bovenbenen? Trek dan een jurk aan waar de focus ligt op je schouders zoals een jurk met een pofmouw. Wanneer je bredere schouders hebt, kun je het beste kiezen voor een jurk met de focus op de onderkant van de jurk. Bijvoorbeeld een wijd uitlopend klok-model, of met franjes aan de onderkant. 

Tip 2 | Ga niet voor dezelfde kleur als de bruid 

Het laatste wat je wilt op een bruiloft is om de show te stelen van de bruid. Daarom wordt er vaak afgeraden om wit aan te doen naar een bruiloft. Pijl altijd eventjes van te voren wat voor kleur jurk de bruid aanheeft, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. 

Tip 3 | De locatie

Is de locatie van de bruiloft al bekend? Wordt het een strand bruiloft of is het in een kerk? Hou dan rekening met het weer! Op het strand kan het bijvoorbeeld flink hard waaien en dus is het niet handig om een kort jurkje aan te doen wat overal naartoe vliegt. Denk ook bijvoorbeeld aan de schoenen? Is het een plek voor je naaldhakken? Of kan je beter een blokhak aandoen? 

Tip 4 | De lengte van de jurk

Afhankelijk van wat voor soort bruiloft het is, kun je het beste de lengte van de jurk bepalen. Is het een traditionele bruiloft? Ga dan voor een jurkje tot op de knie of een mididress. Is de bruiloft meer casual? Kies dan voor een korter jurkje (als jij je daar prettig bij voelt!). Wist je trouwens dat een bruiloft de ideale plek is om je toekomstige lover tegen het lijf aan te lopen? Nog een reden om een nieuw jurkje uit te zoeken ;)

 

Met deze 4 handige tips wordt het een stuk makkelijker om een perfecte jurk te vinden om te dragen naar een bruiloft. Nog een laatste tip: plan een koffie of champagne pauze in. De voorpret is net zo belangrijk! Have fun! 

Lees ook