1. Home
  2. Inspiratie
  3. Hangt de Songfestivaljurk van Trijntje straks in jouw kast?

Hangt de Songfestivaljurk van Trijntje straks in jouw kast?

Door Darcy Oerlemans - Woensdag 07 Oktober 2015 | 14:15

Trijntje songfestival

We schrokken ons collectief rot toen we zagen welke jurk Trijntje droeg tijdens repetities van het Eurovisie Songfestival 2015. De zwarte jurk met decolleté tot op de navel viel op z’n zachtst gezegd niet in de smaak bij het Nederlands publiek. Maar de beroemde (én beruchte) jurk krijgt tóch nog nut: hij wordt geveild voor het goede doel.

Hobbezak
De creatie van kostuumdesigner Tycho Boeker kreeg aardig wat kritiek van het Nederlandse publiek, met als gevolg dat Trijntje ‘m niet eens droeg tijdens de halve finale. Maar of het broekpak (ook wel bekend als ‘de hobbezak’) waar ze uiteindelijk wél voor koos nou zo geweldig was, valt ook te betwijfelen. De jurk mocht in ieder geval ongebruikt weer terug de kast in.

Veilen voor een goed doel
Maar vorige week tijdens RTL Late Night kwam de gewaagde jurk toch weer ter sprake. Trijntje was er hélemaal klaar mee, en besloot ter plekke om de jurk te veilen voor een goed doel. De opbrengst gaat naar de LINDA.foundation, een initiatief van Linda de Mol om kinderen in arme gezinnen te steunen.

Collector’s item
Gisteravond ging het veilen van de veelbesproken jurk van start, en je kunt tot 11 oktober hier bieden. Wil jij dit collector’s item hebben? Dan mag je je portemonnee wel opentrekken: as we speak is-ie al € 2650,- waard. Maar dan heb je wel wat, want met deze jurk sta je gelijk in de spotlight. En laten we hopen dat dat voor de nieuwe eigenaar beter afloopt dan voor Trijntje.

LEES OOK:
7 jurken die elke vrouw zou moeten hebben >>
Oeps! Dure trouwjurk belandt bij het vuilnis… >>
Herken jij deze 11 tekenen van een shopverslaving? >>

Lees ook