1. Home
  2. Inspiratie
  3. Dít is het meest flatterende jurkje voor ieder lichaamstype

Dít is het meest flatterende jurkje voor ieder lichaamstype

Door Quirine Brouwer - Dinsdag 19 April 2022 | 15:02

wikkeljurk

Is er een jurkje dat iédereen staat? Dat kan bijna niet, zou je denken… Toch komt de wikkeljurk heel dicht in de buurt. Door de nadruk op de taille creëert staat het wikkeljurkje prachtig op ieder lichaamstype.

En je kunt ‘m chic of casual dragen, dus ook voor iedere stijl is er wat wils.

De wikkeljurk: wat is het?

Een wikkeljurk is een jurk die aan de voorkant open is en waarvan je de twee voorste delen van de jurk over elkaar om je middel bint met een knoop of strik. Op deze manier creëer je een zandlopersilhouet, omdat de knoop in de jurk de illusie van een smalle taille en bredere heupen geeft. En dat staat bij eigenlijk ieder lichaamstype heel flatteus.

Een ander voordeel van deze jurk is dat hij er, door zijn populariteit, in allerlei kleuren, lengtes, printjes en materialen is. Voor iedere stijl en smaak is er dus een exemplaar te vinden, en ook kom je op vrijwel iedere gelegenheid goed voor de dag in een wikkeljurk. Op de feestdagen kun je voor een fluwelen of satijnen exemplaar gaan in het zwart of een diepgroene- of rode kleur. In de zomer kun je juist gaan voor een fleurig exemplaar van linnen of een ander luchtige stof.

De wikkeljurk combineren

Door z’n veelzijdigheid, is de wikkeljurk ook op veel manieren te combineren. We geven je graag een aantal tips:

Sieraden: een wikkeljurk heeft een diepe halslijn, omdat de twee losse stukken stof in het decolleté samenkomen. De jurk is daarom ideaal te combineren met een mooie, opvallende ketting of collectie aan kleinere, subtiele kettingen.

Schoenen: eigenlijk zit je met iedere schoen wel goed bij de wikkeljurk. Draag ‘m sportief en comfortabel met witte sneakers, of juist aangekleed en opvallend met hoge knielaarzen. Een pump, sandaal, enkellaars of cowboylaars kunnen ook allemaal heel goed. Kortom: je kunt alle kanten op!

Lagen: wil je je wikkeljurk nog net iets extra’s geven? Dan kun je ook met lagen werken. Draag bijvoorbeeld een wijdvallend wollen vest over de jurk, of een leuk suède gilet. Dat geeft dat echte boho-gevoel en is dus ideaal voor een festival.

Ben je overtuigd? Dan hebben wij alvast de leukste wikkeljurken voor je geselecteerd:

Lees ook