1. Home
  2. Inspiratie
  3. Fashion Week OFF SCHEDULE: de highlights

Fashion Week OFF SCHEDULE: de highlights

Door Darcy Oerlemans - Woensdag 13 Januari 2016 | 15:53

Van 8 tot 18 januari staat Amsterdam helemaal in het teken van FashionWeek. Wij zijn weer aanwezig (dus houd onze blog goed in de gaten!), maar ook jij kunt er heen, dankzij het programma van MBFWA OFF SCHEDULE: de leukste én toegankelijkste fashion events door de hele stad. 

Fashion Week Off ScheduleVoor iedereen toegankelijk
MBFWA OFF SCHEDULE is het culturele programma van FashionWeek, waarbij fashion gecombineerd wordt met bijvoorbeeld muziek, theater, film en fotografie. Superleuk dus, en het wordt nog beter: de meeste events zijn gratis of voor een klein bedrag te bezoeken. Maak dus maar ruimte in je agenda: deze mag je niet missen!

FASHION ON ICE
Vanavond kun je bijvoorbeeld genieten van een sprookjesachtige schaatsshow. De combinatie van kunstschaatsen, kleurrijke verlichting en natuurlijk de creaties van Judith van Vliet zorgt ongetwijfeld voor een spektakel op het ijs.
Wanneer? 13 januari vanaf 19:30 uur. Waar? Museumplein. Entree? Gratis en voor niks!

AZIZ’ ANNIVERSARY TREAT
Ontwerper Aziz Bekkaoui viert z’n twintigste jaar als ontwerper met niets minder dan een pop-up shop vol Aziz-designs voor megakleine prijsjes. Wie weet bemachtig jij wel zo’n uniek exemplaar! Ook zijn er verschillende acts en performances.
Wanneer? 8 t/m 18 januari van 12:00 tot 21:00 uur. Waar? Westergasfabriek. Entree? Helemaal gratis.

FASHION FEST
Dit event laat zich het beste omschrijven als een indoor mode-festival. Tijdens het festival wordt je begroet met een glaasje Licor 43, bewonder je de nieuwe collectie van Hektor & Wolf, kun je een pop-up store van Jutka & Riska bezoeken, vindt er een live fotoshoot plaats – en nog veel meer! Na 22:00 uur kun je helemaal los op de muziek van (onder andere) Kriss Kross.
Wanneer? 14 januari vanaf 19:00 uur. Waar? 5&33, in het art’otel. Entree? Een bescheiden € 14,-, klik hier voor kaartjes.

FASHION FILMS
Zin in een relaxt vrijdagavondje? Doe het onder het genot van twee toffe fashiondocu’s! Je avond begint met ‘Hand Made With Love in France’, waarin het verhaal wordt verteld van vier unieke kledingmakers. Daarna kun je kijken naar ‘Iris’, over het New Yorkse stijlicoon Iris Apfel. Na de voorstelling kun je genieten van een koud biertje – on the house.
Wanneer? 15 januari om 19:30 uur en 21:15 uur. Waar? Filmtheater Rialto. Entree? € 10,- per film óf € 15,- voor beide, klik hier voor kaartjes.

Bekijk hier het hele programma van FashionWeek!

Fashion Week Off Schedule

Lees ook