1. Home
  2. Inspiratie
  3. Editors tips: wild, vrij en happy

Editors tips: wild, vrij en happy

Door Marise Doeve - Dinsdag 29 Juli 2014 | 17:11

Wild und Frei en #100happydays

Zoals het een echte chaoot betaamt kom ik er net pas achter dat ik weer aan de beurt ben voor de editors tips. Op zich niet echt een probleem voor mij want ik ben iedereen altijd wel aan het vertellen wat ze wel en niet moeten doen. Dus ik vertel jullie ook nu met alle liefde mijn tips van het moment.

#100HAPPYDAYS

Nee, dit is geen overbodige hashtag die Justin Timberlake zo leuk op de hak nam – een filmpje waar ik overigens ook heel happy van word. Nee, #100happydays is een social media uitdaging waarbij de hashtag redelijk essentieel is. Nou moet ik wel even eerlijk zeggen – voordat ik een preek ga houden over hoe geweldig dit is – dat het bij mij #33happydays is geworden. Net zo leuk.

Bij de 100 happy days challenge fotografeer je iedere dag iets waar jij die dag happy van werd en dit deel je op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #100happydays. Zo sta je iedere dag stil bij de kleine – of grote – dingen die jou gelukkig maken. En hoe graag ik je ook zou willen vertellen dat ik iedere dag geweldige dingen meemaak is de realiteit toch net iets anders. Dus als je dan speciaal voor de challenge jezelf verwent met een bosje bloemen of een lekker kopje koffie in de zon, dan is daar toch niks mis mee? Ook al is het eigenlijk een beetje vals spelen..

Hoewel ik dus niet verder ben gekomen dan drieëndertig foto’s – simpelweg omdat ik dat lang genoeg vond – was het wel een leuke en ‘leerzame’ uitdaging. Door de challenge sta je heel bewust stil bij alles waar je gelukkig van wordt en volgens mij kunnen veel mensen dat op dit moment goed gebruiken. Bovendien verwen ik mezelf nu veel vaker, daar kan niks mis mee zijn toch?

WILD UND FREI

Zoals in ons colofon al te lezen is ben ik een echte festival liefhebber en het feit dat mijn vriend een DJ is maakt het voor mij lastig om een weekend door te komen zonder een festival te bezoeken. Wat heb ik toch een zwaar leven. Aanstaand weekend staat vriendlief te shinen op het Wild und Frei festival in het Diemerbos en deze tip wilde ik jullie niet misgunnen.

Wild und Frei komt voort uit de o-zo-bekende Wilde Renate club in Berlijn en dit bekende sfeertje nemen ze nu ook mee naar Nederland. En dat betekent een weekend lang vol muziek, sfeer, circus, zigeuners, alcohol, priesters en andere rariteiten bij elkaar. Ik ben klaar voor een wild en vrij weekendje! Loop ik jou ook tegen het lijf?

VERDER…

… mag je deze week écht niet missen dat de Topshop collectie binnenkort te koop is bij Zalando
… ontdekte ik het ontzettend leuke StadStrand de Oerkap in Haarlem
… is er een super mooie tentoonstelling bij FOAM genaamd Don’t Stop Now: Fashion Photography Next
… is de Parade nu in Utrecht en bijna in Amsterdam
… zocht Britte voor jou per bestemming de leukste vakantielooks uit

Genoeg dus om te doen, zien, beleven en ontdekken. Dus ga lekker genieten en vergeet niet om er verslag van te doen in jouw persoonlijke #100happydays (of 33, wat jij wil).

Lees ook