1. Home
  2. Inspiratie
  3. Editor’s tips: TOFvuil, takken & Het Nieuwe Silhouet

Editor’s tips: TOFvuil, takken & Het Nieuwe Silhouet

Door Britte Kramer - Dinsdag 07 Oktober 2014 | 17:59

Editor's tips Britte

Na een knap valse start lijkt-ie here to stay: DE HERFST. Hij mag dan de zomer verjagen, maar denk even aan die wandelingen door goud/rode bossen en parken (al dan niet met thermosfles glühwein of choco-en-rum), dat warme, zachte herfstzonlicht, het geluid van de blaadjes waar je doorheen schopt, speculaasachtige geuren in huis, de switch van fris wit naar vol rood (ehm: wijn) en van gezonde salades naar (hart)verwarmend comfortfood. En ook: door verregende ramen turen en verwonderen of al die chagrijnige poppetjes dezelfde mensen zijn als die hi-ha-ho-zomertypes van laatst… Je merkt: ik ben fan, en ik stel mezelf met alle liefde op als herfstcoach. Let maar op, met deze tips kom je ‘m wel door. En hopelijk, heel misschien, ga je ‘m zelfs net zo waarderen als ik!

TOFvuil
Omdat ik zelf net verhuisd ben en de helft van mijn inboedel bij gebrek aan ruimte bij pap en mam op zolder staat, pass ik dit pareltje met liefde door naar jullie. TOFvuil is een Facebookgroep in het kader van ‘one man’s trash is another man’s treasure’. Omdat iedereen weleens langs zo’n hoopje grofvuil komt en denkt: ‘waarom zou je dit weg doen?!’ Het werkt zo: kom je een parel tegen dan maak je een foto. Deze plaats je in de TOFvuil Facebookgroep, inclusief straatnaam en ter hoogte van welk huisnummer. En dan begint de wedstrijd: wie het eerst komt, die het eerst maalt! Ook leuk: er zijn wat Handige Harry’s bij de groep aangesloten die vervolgens weer foto’s plaatsen van wat ze met jouw ontdekking gedaan hebben. Voor nu vind je er alleen Amsterdams afval, maar wie weet wat de toekomst brengt… wij zien het positief in! Save the trash!

Het Nieuwe Silhouet
2014 was tot nu toe het jaar van de maxi’s en de midi’s. Die houden we er ook in barre weersomstandigheden graag in, maar dan moeten we wél iets vinden om onszelf warm genoeg te houden. Gelukkig spotte ik de oplossing in de signaturelook van onze nieuwe MyDress.co.uk-collega Emi (waarna ik ‘m ook zag bij twee andere vriendinnen en me bedacht dat een derde het eigenlijk al eeuwen doet): óver de lange rok of jurk gaat een lange trui. Let op: niet een vest, da’s niks nieuws onder de zon. Nee, iets massiefs, zoals een trui, sweater of stevig shirt. Een korter jurkje kan trouwens ook prima! Flowy hoeft het dus ook niet te zijn; juist lagen die niet in elkaar blenden maken de look. Dus: tjak-tjak, gewoon strakke, rechte, afgehakte lijnen.

Supersoep
Wie zichzelf vanbinnen warm houdt die… eh… nou ja, die heeft vast een voorsprong. Vandaar dat ik water heb ingeruild voor geurige thee en het avondeten bij voorkeur ook weer gekookt/gebakken/gegrild is. Aangezien het pompoenseizoen is (was-ie ooit weg dan dit jaar? en de mandarijn?!) eet ik het liefst pompoensoep. Maar aan de andere kant blijft het toch een beetje klooien met dat ronde ding. Een goed alternatief, zo niet nóg lekkerder, is deze romige wortelsoep. Net zo romig, lobbig en pittig, en nóg feller oranje. Hier op kantoor is iedereen inmiddels fan!

Jassensysteem
Druilerig seizoen betekent: natte katjes op kantoor. Omdat we eind lente ons nieuwe kantoor betrokken, hebben we tot nu toe genoegen genomen met een jas over de stoel, maar al die doorweekte jassen straks moeten toch echt ergens anders droogdruppen. Héél veel ruimte is er niet over, dus we moeten creatief zijn. Ik dacht zelf aan de oplossing die ik gebruikte in mijn vorige huis (een mooie grote tak uit het bos het plafond in pluggen), maar misschien weet jij nog iets beters? Laat het ons hieronder weten!

Lees ook