1. Home
  2. Inspiratie
  3. Editor’s tips: Jerusa, superheld Stuntpakker & honey-ban, sugar-bye

Editor’s tips: Jerusa, superheld Stuntpakker & honey-ban, sugar-bye

Door Britte Kramer - Dinsdag 16 September 2014 | 17:59

Editor's tips

Mijn leven sinds mijn vorige stukje? Veel verhuizingen en verkoudheden, weinig inspiratie en avonturen. En toch heb ik een dijk van een tip voor je. Wat zeg ik? Drie zelfs! Twee ervan hebben te maken met beauty (en dat zegt wat, want dat is eigenlijk totáál mijn terrein niet), de ander met een singer-songwriter om in de smiezen te houden.

Superheld Stuntpakker
Mijn favoriete producten worden al-tijd uit de handel genomen. Ik kan er vergif op innemen. Mijn favoriete shampoo, die verslavende wasverzachter, de foundation waarmee ik me ook overdag durfde te vertonen – allemaal moesten ze er op een gegeven moment aan geloven. Net als mijn signatureparfum. Zo’n parfum waar je half high van wordt, en waarvan je weet: hieraan gaan ze me in het bejaardenhuis nog herkennen. Zomaar weg. Van de aardbodem verdwenen. Maar ineens – of nou ja: na de zoveelste radeloze Googlepoging – was daar Stuntpakker.nl. Mijn redder in nood. Een goede naam ook voor een held, vind ik: ‘Superman – Spiderman – Stuntpakker’. Ik kan wel even doorschrijven over deze geniale vondst, maar het komt erop neer dat ik de hele voorraad heb opgekocht (tot het bejaardenhuis red ik het er niet mee, maar een aantal jaar zéker), dat er megabehulpzame, supervriendelijke mensen werken (die ook nog wel eens een kadootje meesturen), dat ze dus veel artikelen hebben die nergens meer te krijgen zijn én dat de prijzen belachelijk laag liggen. Graag gedaan!

Jerusa
Ik ken Jerusa al jaren; een poppetje van een meisje met een dijk van een stem. Ze schrijft, speelt en zingt haar eigen liedjes, en doet dat steevast in de allermooiste kleren. De afgelopen jaren werkte ze samen met Ilse DeLange en allerlei andere singer-songwriters. Daarvoor reisde ze zelfs meerdere malen naar Nashville. Hoe romantisch! En nu is-ie er dan: haar allereerste single mét clip: Shadowland.

Honey-ban, sugar-bye
Iedereen moet vooral lekker zelf weten hoe hij eet, maar heel bewust met voedsel (pardon: ‘food’) bezig zijn maakt mij allesbehalve gelukkig. Ik eet graag waar ik zin in heb (gelukkig is dat vrij gevarieerd) en ik heb nu eenmaal niet zo vaak zin in lijnzaad, chiazaad of weet-ik-wat-voor-zaad. Het voelt dan ook wat onwennig, deze bekentenis, maar: ik eet geen suiker meer. Nou ja, ik krijg vast genoeg binnen, want verpakkingen ga ik er niet op scannen. Maar snoep, koek, cake en consorten laat ik zoveel mogelijk aan me voorbij gaan. Ik heb namelijk bij toeval ontdekt dat mijn huid daar goed op gaat. Ineens zie ik in de spiegel een perzik, in plaats van de aardbei die ik twaalf jaar lang vol haat heb aangestaard. Moet gezegd: Vichy Idéalia Life Serum draagt ook een steen bij.

Lees ook