1. Home
  2. Inspiratie
  3. Dutch Fashion Awards 2011

Dutch Fashion Awards 2011

Door Admin - Dinsdag 08 November 2011 | 11:09

Dutch Fashion Awards 2011De Grote Kerk in Den Haag was vrijdag avond de prachtige locatie voor de vijfde editie van de Dutch Fashion Awards. De getalenteerde ontwerpster Conny Groenewegen sleepte uiteindelijk twee van de drie prijzen in de wacht!

Tout modeminnend Nederland was aanwezig en wachtte met een glaasje champagne in de hand vol spanning af tot de collecties, van de genomineerde ontwerpers, op de catwalk zouden shinen. Traditiegetrouw begon de avond met een show van de winnaar van vorig jaar. In dit geval was dat top ontwerpster Iris van Herpen. Vervolgens mocht elke genomineerde designer, Connie Groenewegen, Joline Jolink, Hyun Yeu (Ado Les Scents), Erik Frenken (Avelon) en Marcha Huskes maar liefst vijftien looks showen.

Ondanks de keiharde concurrentie van de andere talenten maakte de knitwear collectie van Conny Groenewegen de meeste indruk op de internationale jury. Ze ging naar huis met de Mercedes-Benz Dutch Fashion Award ter waarde van €25.000 en won ook nog eens de Incubator Award ter waarde van €8000. De laatste prijs betekent ook dat haar designs tijdelijk in de Milanese showroom van Spazio Genova zullen hangen. Maar ook Hyun Yeu was blij. Hij won de tweede prijs en mag een door hem ontworpen collectie in een pop-up store in de Bijenkorf gaan verkopen!

 

Lees ook