1. Home
  2. Inspiratie
  3. Dromen over jurkjes: dít betekent het!

Dromen over jurkjes: dít betekent het!

Door Britte Kramer - Woensdag 20 April 2016 | 16:50

Dromen over jurkjes

Dromen over jurkjes? Tuurlijk, dat doen we allemaal. Maar soms droom je ook daadwerkelijk – dus ’s nachts, met je ogen dicht – over een jurk. Dat kan natuurlijk heel direct zijn afgeleid van iets wat je die dag hebt meegemaakt, maar soms is het wat minder duidelijk te verklaren. Wij doken voor je in de materie, en vonden deze mogelijke verklaringen.

Een teken dat je hoognodig een shopsessie XL nodig hebt is het niet, helaas. Al zullen we de laatsten zijn die het je kwalijk nemen als je het wel zo interpreteert…

Gehoorzaamheid
Oke, zet een lekker bakkie koffie en ga hier even rustig voor zitten. Blijkbaar kun je dus veel beter gewoon dagdromen over jurken, in plaats van dat je ze ’s nachts ziet. Dat schijnt namelijk verband te houden met ‘gehoorzaamheid’. Lekker traditioneel dus. Zo kan het dat je onderbewuste je stiekem probeert te vertellen dat je jezelf wel heel erg in dienst stelt van een ander, en je soms zelfs een beetje voorbij gaat aan je eigen behoeften. Een gebrek aan assertiviteit en controle over je leven dus, als we de droomuitleggers moeten geloven. Ben je in de rouw? Dan komt het waarschijnlijk daardoor. Mensen die rouwen zien blijkbaar vaak jurken voorbij komen in hun slaap.

Genezing
Lekker positief, of niet? Gelukkig zijn er ook experts die er een andere invulling aan geven. ’t Zou namelijk kunnen aanduiden dat je over een serieus probleem heen aan het komen bent, of eindelijk die moeilijke verandering begint te accepteren. Of dat je een positieve draai geeft aan een verdrietig verlies. Mensen die genezen van ernstig letsel dromen bijvoorbeeld ook vaak over een jurk. En nog een schepje positiviteit erop: het kan ook iets zeggen over je persoonlijkheid, en wel dat je een gul persoon bent. Een ‘gever’ in plaats van een ‘nemer’, zeg maar. In dit geval staat de jurk symbool voor onbaatzuchtigheid. Hm, vooruit, daar kunnen we mee leven. (Zolang je jezelf af en toe wel gewoon een mooie jurk cadeau doet.) Overigens betekent het kopen of dragen van een nieuwe jurk in je droom dat je lekker in je vel zit en het wel snor zit met je zelfverzekerdheid. Weet je wat? We zijn voor eventjes Oost-Indisch doof en onthouden alleen deze.

Mannen die over jurken dromen
Dacht je dat ’t aan vrouwen voorbehouden was om te dromen over een jurk? Dan heb je het mooi mis. Mannen doen het ook. Maar dan vaak wel over een vrouw ín een jurk. En dat zou dan voorspellen dat dingen waarvan hij hoopt dat ze gebeuren ook daadwerkelijk gaan gebeuren. Aan de andere kant kan het ook betekenen dat zijn dromen en wensen tegen hem (zullen) worden gebruikt.

De kleur van je ‘droomjurk’
Let ook op de kleur van je ‘droomjurk’. Is-ie rood? Dikke kans dat je een verliefdheid te pakken hebt. Geel? Dan zijn mensen in je geïnteresseerd, en extra bereid jou te helpen. Een zwarte jurk geeft aan dat je een beetje uit balans bent, of benadrukt de donkere kantjes van jezelf waarover je geen controle hebt. Wat dat betreft kun je beter een blauwe jurk tegenkomen in je droom. Die wijst je vooral op je behulpzaamheid. Groene jurk? Dat schijnt te maken te hebben met ‘groen zien van jaloezie’. Dikke kans dus dat je de nieuwe vriendin van je ex erin ziet. (En laat groen haar nou totaaal niet staan, gna gna!) Komt er een witte jurk voor in je droom? Dan wil je graag lief en puur overkomen. En is het een nette jurk? Dan gebruik je je vrouwelijke intuïtie goed!

Lees ook