1. Home
  2. Inspiratie
  3. Do’s en Don’ts bij werkfeestjes & fijne kortingscodes!

Do’s en Don’ts bij werkfeestjes & fijne kortingscodes!

Door Shelley Beekman - Woensdag 18 December 2013 | 10:28

dos and don'ts werkfeestjes

Het is allemaal ontzettend leuk, die borrels en feestjes, maar soms zou je het liefst door de grond willen zakken. Als jij in een super strakke – en sexy – mini jurk op komt dagen, maar de dresscode was eigenlijk formeel. Of als je de directeur van het bedrijf waarvoor je werkt aanziet voor deurman. Om deze en andere blunders te voorkomen zijn hier een aantal do’s en don’ts bij werkfeestjes.

Do’s

* Praat eens met mensen buiten je standaard clubje collega’s. Zeker als je bij een groot bedrijf werkt is het altijd handig – en interessant – om een groot netwerk te hebben. Bovendien kan je deze contacten altijd om een gunst vragen.

* Stel vragen. Niemand vindt het interessant om te horen hoe jij gister wel drie keer naar de supermarkt bent gefietst door de regen.

* Houd het luchtig, als je een gesprek aanknoopt met een onbekende probeer dan een niet al te zwaar onderwerp te kiezen. Vermijd dus heftige discussies over politiek, geloof en vooral de dood. We willen het gezellig houden!

* Kleed je naar de dresscode. Ondanks dat dit een feestje of borrel buiten werktijden is, vaak wordt er toch geacht dat je er netjes en verzorgd uitziet. Ook al is dit eigenlijk je vrije dag, trek toch even een zakelijk jurkje aan.

..

Don’ts

* Dronken worden. Niet doen! Nooit doen! Geen verdere uitleg nodig.

* Roddelen is ook uit den boze. Op de een of andere manier komt een roddel altijd bij de persoon in kwestie terecht en dat maakt de werksfeer er niet echt beter op. Wees dus gewoon je aardige en positieve zelf.

* De hele tijd met je telefoon op social media zitten. Het is ongezellig en geeft je bovendien een ongeïnteresseerde en verveelde houding.

* Zeuren of andere negativiteit. Je hebt slechts een paar seconden om een goede indruk te maken, begin dus niet te zeuren over het weer, je baas, je onderburen etc. Mensen zullen je zien als de zeur van de zaak. Niet de bedoeling.

* Cadeautjes uitdelen. Hoe lief je het ook bedoelt, er zullen altijd scheve gezichten zijn als jij collega a wel een cadeautje geeft maar collega b niet. Natuurlijk kan je dit wel doen, maar doe het dan tussen de wandelgangen door.

..

Wil je nog een mooi en stijlvol jurkje voor de werkborrel? Of ben je toe om met een complete nieuwe garderobe het nieuwe jaar te starten? Dan is dit je kans want Nelly.com en Asos geven alleen vandaag hele fijne kortingen!

Asos: 20% korting op alle niet afgeprijsde artikelen! Gebruik de kortingscode: 12DAYSOFXMAS

kortingscode asos

Nelly: 15% korting op alles, bij besteding vanaf € 100,-. Gebruik de kortingscode: PARTYPARTY

kortingscode nelly

 

Lees ook