1. Home
  2. Inspiratie
  3. Dit zijn de leukste jurkjes voor in de lente!

Dit zijn de leukste jurkjes voor in de lente!

Door Ilse Bloemendal - Dinsdag 19 April 2022 | 14:49

De afgelopen weken was het al heerlijk weer. De winterjas kon weer de kast in en de jurkjes konden tevoorschijn gehaald worden. Het is weer lente en dat betekent heel veel leuke fleurige jurkjes! Van maxi jurken tot bloemige printjes, dit zijn de leukste lente jurkjes!

Je ziet in 2022 veel zwierige pasvormen

Wat lente jurkjes vooral kenmerkt is de zwierige pasvorm. Of ze nou kort zijn of lang, ze hebben vaak een dunne stof zodat je er makkelijk laagjes onder of boven kunt dragen. Denk bijvoorbeeld aan warme laarzen onder je lente jurk, of een stoer jack over je lente jurk heen. Omdat het weer nog onzeker kan zijn is het altijd handig om wat laagjes mee te nemen, je kunt ze altijd nog uittrekken! Laat je inspireren door deze mooie A-lijn jurkjes.

Midi en maxi dresses voor in de lente 

Ideaal zijn de midi en maxi jurken in de lente. Ze zijn nog lekker warm voor als het nog net te fris is en als je het echt warm wilt maken kan je ze combineren met lange laren en een panty. Fijn voor als het weer toch warmer uitvalt dan je had verwacht: dan kan je de panty altijd nog uittrekken. Dit jaar zie je veel maxi jurken met fleurige bloemenprint. Ze lopen wijd uit naar beneden en hebben vaak een hoge hals. Hou jij er meer van om je taille te accentueren? Doe er dan een riem omheen of combineer de jurk met een stoer leren jasje. Liever een midi-dress? Kies dan voor een variant in een vrolijke, knallende kleur. Maak je outfit af met een kleurrijke tas.

Fleurige lente jurkjes

Als we aan de lente denken, denken we aan de natuur die weer tot leven komt. De groene bladeren aan de bomen en de bloempjes die weer tevoorschijn komen. Zo gebeurt dat ook in onze kledingkast! De fleurige bloemenprints mogen weer van zolder getrokken worden, de donkere dagen zijn voorbij! Wat vooral opvalt aan de lente jurkjes zijn de gezellige pastelkleuren. Vooral de combinatie van paars en geel en oranje en rood zien we in 2022 veel voorbij komen. Hoe vrolijker, hoe beter. Als je er in de lente volgens de laatste trends bij wil lopen, ga dan voor een wikkeljurk.

Lees ook