1. Home
  2. Inspiratie
  3. Dit is ‘m: DE ‘dress for success’

Dit is ‘m: DE ‘dress for success’

Door Britte Kramer - Donderdag 01 Oktober 2015 | 15:46

dress for success

We wijdden er al eens een artikel aan: de ideale jurk voor een sollicitatie. Met tips als ‘blauw‘ en ‘redelijk simpel’. Vandaag werd bevestigd dat we helemaal goed zaten: door de winnende jurk van de wedstrijd ‘Make the perfect dress for success’, waarbij 11 kandidaten on the spot de ultieme sollicitatiejurk moesten fabriceren. De jurk op de foto hierboven komt van ASOS; de winnende jurk zie je hieronder. 

Toverformule
De jury, met onder andere Maik de Boer, gaf als toverformule: niet te bloot, speels maar niet te frivool, eigentijds en chic. Degene die dat volgens hen het best begrepen had was Loes van Bommel (21). Net afgestudeerd als Specialist Mode/Maatkleding in Eindhoven en nu mét diploma, maar zónder baan thuis. Deze kans kwam dus als geroepen, net als de prijs die ze won: een jaar lang coaching van De Zoete Citroen – het  coachingsbureau voor werkzoekenden dat de wedstrijd organiseerde. Hier zie je Loes (links) met haar’dress for success’ (rechts):

Geschikt voor Máxima
Loes streed tegen tien anderen, en won doordat haar ontwerp volgens de jury ‘foutloos afgewerkt en van hautecouturekwaliteit is, goed draagbaar is en een mooi speels effect heeft’. Maik de Boer vond de jurk zelfs geschikt voor Máxima. Zo dan! (Máxima bewees hier en hier maar weer eens hoe subliem haar smaak is, en hier hoe ‘rebels’ ze is qua kleding. Ook fan? Dan lees je hier waar je haar inhuldigingsjurk live kunt bewonderen!)

Shoppen!
Kortom, je weet wat je te doen (of: te kopen) staat, als je binnenkort een sollicitatie hebt. Bekijk hier honderden mooie zakelijke jurkjes, lees hier nog een keer alle kledingtips voor een verpletterende eerste indruk, en lees hier wat je aantrekt naar kantoor, als je die baan eenmaal gehosseld hebt.

Lees ook