1. Home
  2. Inspiratie
  3. Deze tomboys droegen een week een jurk

Deze tomboys droegen een week een jurk

Door Darcy Oerlemans - Vrijdag 25 September 2015 | 15:34

jurkjes tomboy
Denk je aan vrouwen, dan denk je aan jurkjes. In een jurkje voel je je automatisch supervrouwelijk en ook mannen schijnen vrouwen het liefst in een jurk te zien. Maar wat als je niet echt een meisjesmeisje bent? Drie meiden die nooit jurken dragen, waagden zich een week lang aan de jurk.  En dit is wat er gebeurde.

Stoere meiden
De jurkengekte begint vaak al op hele vroege leeftijd: moeders die een meisje krijgen, zoeken de meest schattige (vaak roze) jurkjes uit voor hun baby’s. Die voorliefde zet zich soms voort, maar er zijn natuurlijk ook stoere meiden die in bomen klimmen, voetballen en hutten bouwen. En geef nou eerlijk toe: dat is niet zo handig in een jurk.

De uitdaging
De redacteuren van BuzzFeed vroegen zich af wat er zou gebeuren als je van die broekenmeisjes een week lang in een jurk hijst. Ze daagden drie tomboys uit en die uitdaging gingen ze aan!

Waar ben ik aan begonnen?
De dames zien wel als een berg op tegen die week. Alledrie hebben ze al vanaf jonge leeftijd een hekel aan jurken. ‘Ik denk dat ik me een week gefrustreerd en heel onzeker ga voelen’, zegt één van de drie nog voor het feest begonnen is. Nummer twee gaf zich op omdat ze dacht dat het niet zo moeilijk zou zijn. ‘Nu denk ik: shit, waar ben ik aan begonnen?’

Mannen
En wat vonden de stoere deelneemsters ervan? ‘Eigenlijk viel het wel mee, het was niet zo erg als ik dacht’, lacht eentje. De rest is minder enthousiast: ‘Op m’n werk kon ik niet doen wat ik moest doen, ik werd belemmerd door m’n jurk!’ En natuurlijk maakten ze kennis met de standaard jurkjesproblemen: bukken, zitten, en fietsen. Wat alle drie de dames opviel was dat mannen anders naar hun lichaam keken.. ‘Ik voelde me veel kwetsbaarder,’ geeft eentje toe.

Hoe zit dat?
Je kleding is nou eenmaal je visitekaartje en zegt veel over wie je bent. De belangrijkste les van vandaag is dus: draag waar je je prettig in voelt, want dan straal je dat ook uit. Ben je (net zoals wij) een echt jurkenmeisje, blijf dan vooral lekker jurkjes dragen.

Bekijk de video van het experiment hieronder.

LEES OOK:
10 dingen die alleen jurkenmeisjes begrijpen >>
Dit is de beste halslijn bij jouw figuur >>
Wow. Dit droeg Carice op de rode loper >>

Lees ook