1. Home
  2. Inspiratie
  3. Zwanger in stijl: zo vind je de perfecte positiejurk

Zwanger in stijl: zo vind je de perfecte positiejurk

Door Britte Kramer - Vrijdag 14 Oktober 2016 | 14:30

Het is even wennen, zo’n zwanger lijf dat compleet van maat en proportie verandert, kleren die ineens niet meer lekker zitten… En omdat het van uiterst belang is dat jij je kiplekker voelt tijdens de zwangerschap – ‘stress is slecht voor de baby’ – mag je, voordat je voor je kindje gaat shoppen, eerst nog even voor jezelf big spenden. Verplicht shoppen, in het kader van een zo voorspoedig mogelijke zwangerschap, zullen we maar zeggen.

Positiejurken
Kijk, er zijn van die vrouwen die het tot het einde van de zwangerschap voor elkaar krijgen om hun favoriete jeans over de billen te hijsen. Dat de knoop niet meer dicht gaat, ach, daar hangt toch die buik overheen. Op deze fortuinlijke – en, vooral: zeer zeldzame – types na, zwicht uiteindelijk toch zo’n beetje iedere zwangere vrouw voor dat kledingstuk met die enge naam: de positiejurk. Gelukkig is die al lang niet meer zo eng als dat-ie klinkt.

Eigen stijl, eigen positiejurk

Veel vrouwen gaan zich compleet anders kleden zodra ze zwanger zijn. Zonde! Het is misschien even een zoektocht om een positiemerk te vinden dat bij je past, maar het is zeker de moeite waard. Juist als je zwanger bent, en je hele lichaam en leven verandert, is het wel zo lekker om je in ieder geval qua stijl nog een beetje ‘jezelf’ te voelen. Maar als je hormonen ervoor zorgen dat stoere-rockchick-jij ineens een onbedwingbare zin krijgt in romantische bloemenprints, dan mag je daar best aan toegeven hoor. Wat het ook is, vertrouwde stijl of vernieuwde stijl: inspiratie opdoen bij foto’s van zwangere celebs is een vermakelijke bezigheid. Maar die inspiratie omzetten in een outfit voor jezelf, da’s misschien lastiger. Wij besloten je een handje te helpen.

 

Kleurrijk vintage/rockabilly

Gwen Stefani, Jessica Alba, Kate Middleton, Selma Blair en Sienna Miller: op het eerste oog verschillen ze als dag en nacht van elkaar, maar over hun zwangerschap dachten ze hetzelfde: dit moet gevierd, en wel door middel van kleurrijke positiejurken, met vintage rockabilly feel. Wil je de ex-No-Doubt-zangeres en de Engelse kroonprinses achterna? Mama-licious is je merk! Een Deens merk, met speciale aandacht voor mooie stoffen.

 

Lieflijk, zacht en fris

Angelina Jolie en Kate Hudson: beiden kregen door hun zwangerschap(pen) een zachte, lieflijke uitstraling en een sensuele gloed over zich heen. Dat werd nog eens benadrukt door de zwangerschapsjurk die ze droegen: romantisch, maar toch clean doordat ze voor ‘maagdelijk’ fris wit gingen. Inspirerend? Kijk eens bij het Nederlandse no-nonsense-merk Queen Mum.

 

Chic met glimmers en strikken

Fergie, Michelle Williams en Gisele Bündchen gingen voor glamour. Glimmers, strikken, een chique basis en speelse, sierlijke details. En, niet te vergeten: hier en daar een flinke splash kleur. Mocht je dat ook zien zitten, dan verwijzen we je door naar Zwangerschapsjurken. Jawel: de leuke jurkjes die je normaal shopt, met extra ruimte voor mini-you!

 

Eenvoudig zwart of wit

Claire Danes, Evan Rachel Wood, Gwyneth Paltrow, Heidi Klum, Sarah Jessica Parker, Victoria Beckham… ze zwichtten tijdens hun zwangerschappen allen voor simpel zwart of wit. De een in de vorm van comfortabele T-shirtjurkjes, de ander in eenvoudig-elegante zwangerschapsjurkjes. Wij begrijpen dat best: zoiets spannends als een babybuik en een stralend hoofd heeft weinig méér nodig. Noppies voorziet in deze behoefte.

Benieuwd geworden naar de sterren in hun zwangerschapsjurken? Klik hier.

Lees ook