1. Home
  2. Inspiratie
  3. How to wear: Zwangerschapsmode

How to wear: Zwangerschapsmode

Door Marise Doeve - Donderdag 02 Augustus 2012 | 14:44

De zwangerschap is een unieke ervaring want tijdens de groei van het kleine wondertje in je buik verandert ook jouw lichaam. Ook tijdens deze veranderingen wil jij natuurlijk fashionable voor de dag komen. Om je een beetje te helpen hebben we 6 tips over hoe jij je het beste kunt kleden tijdens de zwangerschap.

Zwangerschapsmode, Positiejurken | Jurkjes.nl

Vrouwen hebben vaak het idee dat ze een maat groter moeten kopen als ze zwanger zijn maar als jij (behalve je buikje natuurlijk) niet bent aangekomen kun je gewoon je reguliere maat kopen. Als je de juiste positiejurk koopt houdt deze automatisch rekening met je buik.

Styliste Maja van Herwijnen heeft speciaal voor oeiikgroei.nl een aantal tips op een rijtje gezet. Wij lieten ons inspireren door Maja en hebben hieronder de 6 meest belangrijke tips voor je opgesomd.

1. Je bent zwanger en dat is een blijde gebeurtenis, laat het zien aan de wereld!
2. Draag veel kleur tijdens je zwangerschap. Kleuren stralen vrolijkheid uit en je omgeving zal hier ook zo op reageren. Ook jij wordt vrolijk van kleuren, dat gevoel weerkaatst op je baby.
3. Draag laagjes, handig als je weer een opvlieger krijgt en het geeft je een veilig gevoel. Ook dat gevoel geef je weer door aan je kindje.
4. Kies voor zachte materialen voor een comfortabele fit.
5. Draag geen zwart, vooral niet in de laatste fase van de zwangerschap. Alle kleuren houden verband met emoties. Zwart is niet iets wat je op je baby uit wilt stralen.
6. Om extra de nadruk op je buik te leggen kun je een lange ketting dragen die mooi boven je buik valt.

Op Jurkjes.nl hebben we meer dan 200 positiejurken van ongeveer 20 merken. Populaire merken bij aanstaande moeders zijn Mama-licious, Noppies en 9monate maar ook merken als Esprit hebben een mooie lijn met zwangerschapsmode.

 

Lees ook