1. Home
  2. Inspiratie
  3. De mini jurk is helemaal terug in 2022 en zo draag je hem!

De mini jurk is helemaal terug in 2022 en zo draag je hem!

Door Ilse Bloemendal - Maandag 25 April 2022 | 12:36

De mini jurk is helemaal terug in 2022. Deze zomer steel je de show in een mini jurk. Of je hem nou draagt tijdens een dagje weg of wilt flaneren op een festival: zo stijl je deze stijlvolle musthave.

De mini-dress behoort tot een van de jurkjestrends 2022

Het is bijna zomer, dus tijd voor mini-jurken. Tijd om je benen weer te laten zien, je nagels te lakken en te zorgen voor kleur op je benen. Korte jurken zijn geschikt voor alle dagen van de week. Een zakelijke werkborrel, een brunch met je familie, een festival – een mini dress is geschikt voor alle gelegenheden die er zijn. Dit jaar zie je dan ook de meest uiteenlopende verschillende exemplaren. Denk aan een mini jurk in het lila met een lange mouw of een strakke knalroze bodycon. Trek je favoriete exemplaar aan, kies voor een mooie bijpassende schoen en maak het af met wat fleeky accessoires. Let’s rock it girl! 

De mini jurk: 5 manieren om deze trend te stijlen 

 1. Ga voor een strakke variant als je uitgaat 

Staat er een avondje uit op de planning? Ga dan voor een strakke mini-jurk. Stijl de musthave met een glitterclutch en een paar gave hakken. Neem voor de late uurtjes een blazer mee. Chique en stijlvol! 

 2. Val op met een knalkleur

Het is je vast niet ontgaan: in 2022 zie je ontzettend veel kleur. Tijd dus om een felroze of felgroen mini-jurkje aan te schaffen, you need this! Maak je outfit af met een kleine crossbody in een andere opvallende kleur. Colour blocking, we love it

 3. Ga voor een variant met lange mouwen als het wat kouder is 

 Toch nog een beetje te koud? Ga dan voor een mini-jurk met lange mouwen. Dit jaar zie je veel exemplaren met een ballonmouw. Ook leuk: een exemplaar met een vrolijke ibizaprint. De leuke bohemien details van de mini-jurk maakt dit mode-item tot een echte eyecatcher! 

4. Draag lage sneakers om je benen langer te laten lijken  

We kunnen er niet omheen: in een korte jurk lijken je benen of wat korter – of juist mega lang. Dit hangt echt van je figuur af. Als jouw benen kleiner lijken in een mini-dress, hebben we hier dé oplossing. Draag lage sneakers om je benen langer te laten lijken. Kleine tip, groot effect. Just some advice…

5. Draag er een shirt onder 

Hoe meer laagjes, hoe beter. Ideaal als je niet weet hoe warm het gaat worden of als je er gewoon volgens de laatste trends bij wilt lopen. Als je een mini-jurk met spaghetti bandjes in de kast hebt hangen, is het een goed idee om deze eens te combineren met een wit shirt met korte mouwen eronder. Geeft gelijk je outfit een boost!

Laat je inspireren door deze leuke mini jurken

Kortom: de mini jurk is veelzijdig en is zijn verkrijgbaar in veel varianten. Wij hebben hieronder een paar leuke mini jurkjes voor je uitgezocht. Klik hier om alle jurkjes te bekijken en veel plezier met shoppen!

Lees ook