1. Home
  2. Inspiratie
  3. De leukste koffietafelboeken

De leukste koffietafelboeken

Door Merel Van Hees - Maandag 24 November 2014 | 17:03

Koffietafelboeken | Jurkjes.nl

Boeken kun je nooit genoeg hebben, en dan vooral van koffietafelboeken niet. Liggend op je dressoir of tafel, ze maken je huiskamer helemaal af. En tijdens het regenachtige najaar is er toch niets leuker dan onder genot van een leuk boek lekker op de bank onder je dekentje te liggen? Of ben je nog op zoek naar een cadeautje voor in de schoen of onder de boom? Deze boeken zijn heel leuk om cadeau te geven of te krijgen.

1. Harper’s Bazaar – Glenda Bailey
Je kent vast het iconische modemagazine Harper’s Bazaar wel, bekend om haar mooie inspiratie foto’s en meest spraakmakende fashion items. In dit boek vind je de 300 hoogtepunten van 2001-2010 op fashion gebied terug.

2. Oscar de la Renta – The Style, Inspiration, and Life of Oscar de La Renta
Een boek van de fantastische designer Oscar de la Renta, die helaas sinds kort is overleden… Dit is een boek om gelezen te hebben. Een 208 pagina’s hardcover boek vol met prachtige modefotografie en zeldzame beelden uit de archieven van Oscar de la Renta himself.

3. The Little Black Dress – Didier Ludot
Een ode aan het kleine zwarte jurkje, beter bekend als de Little Black Dress. Altijd het juiste jurkje om te dragen. Kortom, een tijdloze klassieker. In deze boek kom je alle varianten van dit jurkje tegen, van allerlei verschillende ontwerpers zoals Chanel, Balenciaga en Gaultier. Het is een heerlijke tour van de zwarte jurk van gisteren naar vandaag.

4. Chanel – collections and creations
Een boek geïnspireerd door de legendarische Chanel No 5. In het boek staan 5 items centraal; sieraden, parfums, make-up, de LBD en het pak. Ze showen hoe belangrijk deze items vroeger waren maar ook zeker nu nog zijn en laten zien hoe ze zijn herontdekt door andere modeontwerpers. Deze vijf thema’s worden versterkt door niet eerder gepubliceerde privé-archieven van Karl Lagerfeld.

5. 100 Contemporary Fashion Designers – Terry Jones
In 100 Contemporary Fashion Designers is een overzicht te zien van de mode aan het begin van de 21e eeuw van over de hele wereld. Het boek is een onmisbaar exemplaar voor iedere modeliefhebber. Je vindt in dit boek opkomende nieuwe ontwerpers maar ook gevestigde helden, onder wie Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Alexander McQueen en Dries van Noten

6. Style – Lauren Conrad
Je kent Lauren Conrad vast van de tv-serie The Hills, de serie volgt het leven van Lauren en haar vriendinnen Whitney, Audrina en Heidi. Inmiddels is Lauren uitgegroeid tot een waar stijlicoon. Ze ziet er altijd fantastisch uit en menig modemeisje zou graag met haar willen ruilen. In haar boek geeft ze allerlei outfit en beauty tips zodat je haar klassieke stijl op jezelf kunt toepassen.

Wat is jouw favoriete koffietafelboek?

Beeld: Decojunkie

Lees ook