1. Home
  2. Inspiratie
  3. De leukste kerstfilms van toen én nu!

De leukste kerstfilms van toen én nu!

Door Merel Van Hees - Donderdag 18 December 2014 | 15:00

Vind je kerstfilms ook altijd zo leuk? Heb je alle klassiekers al gezien en ben je toe aan wat nieuws? Het jaar 2014 bracht weer super leuke kerstfilms met zich mee. Wij zetten de leukste voor je op een rijtje, en omdat we het niet kunnen laten ook nog wat leuke classics.

Als je een kerstliefhebber bent word je helemaal vrolijk van deze films! Op naar de bioscoop om deze leuke films te spotten.

– Pak van mijn hart
De broers Tom en Niek runnen het kledingverhuurbedrijf van hun vader. Niek gaat volledig op in het bedrijf wat helaas zijn vrouw minder waardeert. Tom daarentegen neemt zijn werk én relaties niet zo serieus. Tijdens de feestdagen komt de aantrekkelijke Julia de broers een handje helpen, hierdoor verandert alles!

– Annie
Annie ken je vast wel van de geliefde musical. Annie heeft een hard knock life bij haar gemene pleegmoeder, maar deze versie is totaal gemoderniseerd. Het leven van Annie verandert namelijk totaal door de rijke politicus Will Stacks. Hij neemt Annie onder zijn hoede en hoopt hierdoor stemmen te winnen en verkozen te worden tot burgemeester van New York. Lukt dit Stacks of komt er plots iets uit een onverwachte hoek?

– Frozen Sing-A-Long
De leukste animatiefilm van Disney ooit is terug! In de film zijn de liedjes voorzien van ondertitels en op de maat van een magische sneeuwvlok kan het publiek in koor meezingen. Dit zorgt voor een totaal nieuwe beleving. Mis het niet en zing mee met Olaf, Elsa, Anna of een van de andere helden!

De nieuwe kerstfilms zijn natuurlijk super leuk maar kunnen eigenlijk niet tippen aan de klassiekers. Bij Home Alone kun je inmiddels de tekst meepraten maar toch zit je elk jaar weer aan de buis gekluisterd als de film te zien is op tv. Laten we de classics nog even in de spotlight zetten!

– Home Alone 1 (1990)
Vergt deze film nog uitleg? Waarschijnlijk niet maar laten we het verhaal toch maar even samenvatten. De familie McCallister vertrekken met Kerst naar hun oom en tante in Parijs. Tijdens het inpakken is het een enorme chaos en tijdens het inpakken verliest de jongste van het stel, Kevin, zijn zelfbeheersing. Hij wordt voor straf naar boven gestuurd. De volgende ochtend vertrekt de familie vroeg, en vergeet in alle drukte Kevin. Geen probleem voor Kevin, hij beleeft de Kerst van zijn leven, maar twee inbrekers hebben het op hun huis voorzien…

– Love actually (2003)
Een film met wel 10 verhaallijnen in een, maar allemaal hebben ze wat gemeen met elkaar; liefde! Dit verhaal is eigenlijk onmogelijk uit te leggen maar is absoluut de moeite waard! We kunnen alleen maar zeggen dat het een super zoete kerstfilm met heel veel humoristische fragmenten is.

– The Holiday (2006)
Amanda is een Amerikaanse, succesvolle vrouw met een super druk leven. Iris daarentegen is een Engelse vrouw die helemaal in de put zit en haar liefde heeft opgegeven. Online via een site voor woningruil komen ze elkaar tegen. Ze besluiten dan ook om twee weken van huis én leven te verwisselen. Beiden ontmoeten iemand, maar de dilemma’s zijn dan nog niet voorbij…

Lees ook