1. Home
  2. Inspiratie
  3. De Hot & Not list

De Hot & Not list

Door Shelley Beekman - Zaterdag 25 Januari 2014 | 10:12

Het nieuwe jaar is alweer even begonnen en zoals elk jaar staan er weer een heleboel nieuwe trends op je te wachten. Sommige dingen zijn echt zó 2013 en die willen we dus echt niet meer zien. Zo zijn we helemaal pro budget shoppen, maar willen we dus echt niet gespot worden in angorawol. Zet je daarom maar schrap want hier is dé hot & not list van 2014!

Hot:

hot-2014

Mode:
Goud en andere feest accessoires: Je zou het niet zo snel verwachten, maar goud voor overdag kan ontzettend mooi zijn. Het is weer eens wat anders dan de standaard Nederlander in jeans-met-trui. Dof je een beetje op en je zult zien dat je er ook beter door gaat voelen.

Midi-skirt: De korte rokjes zijn verleden tijd en de midi rokken zijn helemaal hot. We doen nou eenmaal niet allemaal mee aan de Victoria Secret Show. Je hebt ze tot net boven de knie, op de knie of net onder de knie. Ze zijn wat meer classy en probleem ‘stevige bovenbenen’ is ook meteen opgelost.

Comfort: Laat de high heels maar in de kast staan want we gaan in 2014 voor een comfortabele, maar toch verzorgde look. De sneaker trend is al een tijdje aan de gang en ook de strakke rokjes worden vervangen door losse plooi rokken. Mocht het nog gaan sneeuwen kunnen we ons in ieder geval lekker warm inpakken. Wij zijn voorstanders!

Lifestyle:
Healthy & fit: Gezond eten en voldoende bewegen. We kennen de ‘regels’ allemaal, maar we leven er eigenlijk helemaal niet naar. Natuurlijk hebben we af en toe een patatje mét nodig, maar 3x per week bij de afhaal chinees langsgaan is niet de bedoeling. Kook gezond en ga eens een lekkere wandeling maken.

Budget shoppen: Volgens onderzoek zijn winkels als Primark en Forever21 booming business. Ondanks het feit dat we liever verantwoorde kleding willen shoppen, zijn de voorraden van deze goedkope ketens niet aan te slepen. Budget is het toverwoord en we gaan dan ook steeds vaker naar de markt gaan om vers groente en fruit in te slaan, tegen een bodemprijsje natuurlijk.

Happy-list: Onze Marise had het er al eerder over, de happy list, een lijstje waarop je alles schrijft waar je vrolijk van wordt. Van jouw favoriete film tot een herinnering waar je spontaan van moet lachen of misschien wel iets wat jij het allerliefst doet. Als je dan een keer een dipje hebt heb je altijd iets om met vrolijke gedachten op terug te kijken!

Not:

not-2014

Mode:
Angorawol en andere producten waar dieren voor mishandeld worden: Winkels die de productie van angorawol niet willen stoppen (Zara!) worden massaal geboycot. Ook zijn we bereid meer te betalen als we weten dat de arbeidsomstandigheden beter zijn. In 2014 gaan wij voor stylish zonder schuldgevoel, lees hier meer in het artikel Modebewust 2.0 van Britte.

YOLO truien en beanies: Spreekt voor zich.

De hipster-look: Een grote nerdbril en een aantal random tattoo’s her en der zijn leuk maar de hipster-look wordt al snel een zwerver-look en in 2014 zien we toch graag wat meer verzorgde mannen (en vrouwen). Swag betaalt de rekeningen niet, dus verruil die nonchalante houding maar voor een wat meer productievere.

Lifestyle:
Hashtag overload: #jehoeftnieteenhelezintetaggen en nog meer van dit soort ongein. Een hashtag is bedoeld om het onderwerp van je bericht aan te geven, niet om de hele wereld te laten weten hoe #ontzettensupermegagaaf je weekend was. O ja en hashtags gebruiken op websites waar ze geen nut hebben staat gewoon heel dom!

De ‘Miley’: Tong uit je mond en een raar rock-teken maken met je hand. Nooit echt hot geweest, maar dit jaar hopen we dat het eindelijk bij mensen doordringt dat dit er gewoon niet uitziet. Net als de duckface en de ik-zet-maar-een-half-gezicht-op-de-foto. Misschien leuk als je 14 bent, maar je baas heeft tegenwoordig óók Facebook.

Tattas/mocros/students/turkoes/bitches/niggas be like: Het was even leuk, maar tegenwoordig staat onze hele timeline op Facebook vol met memes die vaak niet eens grappig zijn. Laat iedereen lekker zijn ding doen en let niet zo op elkaar. Ja, wij Nederlanders serveren kaas en worst op verjaardagen, so what?! Zou waarschijnlijk ook heel wat ‘racistische’ discussies schelen.

Wat is voor jou helemaal hot of juist helemaal not?

Lees ook