1. Home
  2. Inspiratie
  3. De beste zwangerschapsjurken

De beste zwangerschapsjurken

Door Wendy - Woensdag 11 Januari 2023 | 09:28

Ben je in verwachting en op zoek naar een outfit waarin je je mooi en stijlvol voelt? Zoek niet verder! We hebben de beste zwangerschapsjurken verzameld om je veranderende figuur te flatteren, zodat je er op je best uitziet en je goed voelt in deze speciale tijd.

Positiejurken

In je zwangerschapskleding is een mooie jurk een must-have voor elke aanstaande moeder. Het biedt niet alleen comfort en ondersteuning voor het lichaam tijdens de zwangerschap, maar zorgt er ook voor dat aanstaande moeders zich tijdens hun zwangerschap modieus en stijlvol kunnen voelen. Het is belangrijk om een jurk te selecteren die goed past en voldoende ruimte biedt voor groei in de komende maanden. Nu bieden veel retailers kortingen op hun zwangerschapslijnen, waardoor ze voor iedereen toegankelijk zijn, ongeacht budgetbeperkingen.

3 soorten zwangerschapsjurken

Zwangerschapsjurken zijn er in verschillende stijlen om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van aanstaande moeders. Er zijn veel verschillende soorten zwangerschapsjurken om uit te kiezen, afhankelijk van de gelegenheid en de persoonlijke stijl van de moeder.

  1. Maxi-jurk: Maxi-jurken zijn lange, vloer- of enkellange jurken in een stijl die voor elke gelegenheid een comfortabele en stijlvolle look bieden. Deze jurken zijn er in verschillende kleuren, stoffen en patronen. Ze zijn perfect voor elke gelegenheid, van casual dagjes uit tot formele evenementen.
  2. Getailleerde schedejurk: getailleerde schedejurken pronken met de rondingen van het lichaam en bieden voldoende ruimte voor een groeiende buik. Deze jurken zijn er in verschillende lengtes, halslijnen en stoffen om bij elke stijlvoorkeur of gelegenheid te passen.
  3. Swing jurken: Swing jurken zijn flatterend voor alle lichaamstypes en laten veel lucht rond de buik stromen. Deze stijlen variëren van mini tot maxi lengtes met ook verschillende halslijnen en mouwlengtes beschikbaar.

De juiste materialen kiezen

Bij het kiezen van de juiste materialen voor zwangerschapskleding is het belangrijk om rekening te houden met comfort, ademend vermogen en flexibiliteit. Natuurlijke materialen zoals katoen, jersey en bamboe zijn de beste keuzes omdat ze zacht, licht en ademend zijn. Deze stoffen houden je koel en comfortabel tijdens je zwangerschap. Het is ook belangrijk om synthetische stoffen zoals polyester, nylon en rayon te vermijden, die warmte kunnen vasthouden en ongemak kunnen veroorzaken. Let op rekbaar materiaal of een zachte stof zoals wol, katoen of zijde.

Jurk lengtes en -stijlen 

Zwangerschapsjurken zijn er in verschillende lengtes en stijlen die passen bij jouw unieke vorm, levensstijl en persoonlijke stijl. Maxi-rokken en -jurken zijn populaire keuzes voor zwangerschapskleding omdat ze een goede bedekking bieden en tegelijkertijd rekbaarder en ruimer zijn dan andere stijlen. Ze zijn perfect om te dragen met hakken of laarzen, of om te combineren met platte schoenen voor een meer casual look. Halflange rokken en jurken bieden een stijlvolle optie die comfortabel is, terwijl kortere lengtes zoals minirokken ideaal zijn om met je benen te pronken. 

Maat zwangerschapsjurk

Het vinden van de perfecte pasvorm tijdens de zwangerschap kan een uitdaging zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn! Er zijn bepaalde tips en trucs die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je de perfecte pasvorm vindt voor je veranderende lichaam.

Neem eerst metingen van belangrijke gebieden zoals uw buste, heup en taille/bult. Dit geeft je een idee naar welke maat je moet zoeken in zwangerschapskleding. Over het algemeen kies je voor zwangerschapskleding dezelfde maat als voor de zwangerschap.

Het is belangrijk op te merken dat zwangerschapsmaten meestal een mix zijn van normale maten – dus het kan zijn dat je dezelfde maat draagt ​​als voordat je zwanger was, of dat je misschien een maat of twee groter moet gaan. 

Kies bij het kiezen van een zwangerschapsjurk voor een speciale gelegenheid, zoals een avondevenement, voor een lange jurk in plaats van een korte of knielange jurk – dit voegt verfijning en elegantie toe en verbergt eventuele knobbeltjes of bobbels die er voorheen niet waren! 

Wanneer je zwanger bent

Ga voor kwaliteit boven kwantiteit. Investeren in een paar hoogwaardige zwangerschapsjurken is beter dan verschillende goedkopere jurken kopen die misschien niet zo lang meegaan of niet zo goed passen. 

Lees ook