1. Home
  2. Inspiratie
  3. De 8 origineelste valentijnsverrassingen

De 8 origineelste valentijnsverrassingen

Door Britte Kramer - Donderdag 13 Februari 2014 | 10:33

valentijnsverrassingen
Ontbijt op bed, rozen en kaarsen – uit onderzoek van Chase Blueprint, blijkt dat we daar eigenlijk niet echt op zitten te wachten, deze Valentijnsdag. Waar dan wel op? Mannen verwachten een cadeau van 168 euro, vrouwen van zo’n 143 euro. De ander gunnen we minder: mannen zijn bereid 71 euro uit te geven en vrouwen 52.

Maar naast materialisme en egoïsme bracht dit onderzoek ook iets moois naar voren: 70% van de ondervraagden wil vooral verrast worden. Laten wij nou ook dol zijn op verrassingen! En voor een goede, originele verrassing is vaak niet eens 52 euro nodig. Hier is het bewijs: de 8 origineelste valentijnsverrassingen!

Ps: voor het gemak hebben we het hier even over ‘hij’ en ‘hem’, maar dit geldt uiteraard ook voor ‘zij’ en ‘haar’.
Pps: scoor hier een onvergetelijke valentijnsoutfit.
Ppps: 
deze tips zijn niet exclusief voor op Valentijnsdag. Juist wanneer je zoiets op een onverwacht moment doet is de verrassing enorm. En eh, dan heb je mooi nog even tijd om voor te  bereiden!

 

Een-goed-begin

Uit het hierboven genoemde onderzoek kwam naar voren dat 66% van de mannen liever seks heeft dan een cadeautje op Valentijnsdag. Dus als je hem – en jezelf – écht  een plezier wilt doen, dan zorg je ervoor dat je de dag goed begint. Ontbijtjes op bed zijn leuk, maar we kunnen ook wel iets spannenders bedenken…

 

de-speurtocht-2
Let op: deze vergt wat voorbereiding. 
Stuur hem om een boodschap en geef een boodschappenbriefje mee. Hierop staat bijvoorbeeld enkel dat hij een lekkere fles drank moet kopen van het geld dat jij stiekem in z’n zak hebt gestopt, en dat hij aan de servicebalie een pakketje voor je af moet halen. Wat natuurlijk geen pakketje blijkt te zijn, maar een briefje met de volgende opdracht. Laat hem bijvoorbeeld rode linten volgen, of harten (let wel op dat je niet te mooie dingen ophangt, voor je het weet neemt iemand ze mee en is je lover voorlopig nog niet thuis). Als het niet regent is stoepkrijt ook een oplossing. Eenmaal thuis wacht hem natuurlijk een grote beloning. Een lekker liefdesmaal dat jij bereid hebt, om maar wat te noemen.

het-boek

Maak een boek vol foto’s, een gebrand cd’tje met jullie lievelingsliedjes die je in het boekje plakt (in een  (zelfgevouwen?) hoesje, needless to say), plak toepasselijke songteksten erin of schrijf zelf quotes over die je aan jullie doen denken, schrijf er herinneringen in op, plak bonnetjes van restaurants waar jullie ooit waren en maak lijstjes (waar jullie samen nog heen moeten, de dingen die je het leukst vindt aan hem, etc).

op-kantoor-2

Regel met zijn baas een vrije dag voor hem (en met je eigen baas ook een voor jezelf). Laat niks weten, ga iets eerder van huis dan hij en wacht hem op bij kantoor. Of desnoods op zijn bureaustoel, maar daar moeten de verhoudingen binnen zijn bedrijf wel naar zijn – je wilt hem niet belachelijk maken, en al helemaal niet op Valentijnsdag. Mocht hij toevallig een privékantoor met slot op de deur hebben, dan is ónder zijn bureau opwachten eventueel ook nog een optie… Gaat een dag vrij niet lukken? Je kunt ook zijn favoriete lunch laten bezorgen, of zelf langsbrengen of in zijn tas stoppen, natuurlijk.

winterpicknick

Neem een stapel warme kleding en dekens mee en neem hem mee uit wandelen in een mooi natuurgebied. Weer of geen weer, want hand in hand door de plassen springen en tegen de wind in rennen heeft ook zo z’n charme. Vooral als jij die veldfles whiskey of je thermoskan warme choco met rum tevoorschijn tovert, en hele goede ideeën hebt om hem weer op temperatuur te krijgen…

memory-lane

Trip down memory lane. Stippel een route uit. Ga naar de locatie waar jullie elkaar hebben ontmoet – of dat nu in de plaatselijke kroeg was of bij de buurtsuper. Lees jullie eerste berichtjes hardop aan elkaar voor, trek aan wat je aanhad tijdens jullie eerste date en ga ook daar weer uit eten, of kijk die film weer eens.

de-mixtape

Maak een mixtape. Het liefst natuurlijk old school op een cassettebandje. Moet diegene wel apparatuur hebben om het af te luisteren – of je scoort er een op een vlooienmarkt/Marktplaats/de zolder van je ouders. Maar vooruit, MP3 mag ook – mits je er een leuke verpakking omheen maakt!

op-de-stoep

Wie droomt er niet van een Romeo-like serenade onder het raam? ‘Nou, wat Romeo kan, dat kan Julia ook. Behalve als je muzikale talent echt ver beneden peil is natuurlijk, maar in dat geval zijn er gelukkig legio andere opties. Krijt bijvoorbeeld een gedichtje, boodschap of liefdestekening op de stoep of straat, zodat hij het ziet zodra hij ’s morgens de gordijnen opent of de deur uit stapt. En als je toch in zijn straat bent, versier dan meteen zijn fiets of leg een cadeautje in zijn auto. Als je de sleutel ervan even mee kunt krijgen natuurlijk. In de naam der liefde is veel geoorloofd, maar ruitje intikken gaat wat ver.

Lees ook