1. Home
  2. Inspiratie
  3. Cute & comfy: de jurk met lange mouwen

Cute & comfy: de jurk met lange mouwen

Door Darcy Oerlemans - Donderdag 28 Januari 2016 | 10:22

Als de regen en de wind het steeds minder leuk (lees: verschrikkelijk) maken om naar buiten te gaan, kun je je echt niet in een zomerjurkje vertonen. Bovendien: hoe combineer je een mouwloos jurkje in de winter, zonder dood te vriezen? Nee, dan hebben wij toch véél liever een jurk met lange mouwen.

jurk met lange mouwen

Combineren

Natuurlijk kun je je mouwloze zomerjurkjes in de winter door dragen, bijvoorbeeld met een jasje of lekker warm vest erover, of een laag met lange mouwen eronder of erboven. Maar soms is het ook gewoon fijn om niet te hoeven stilstaan bij de kleurencombinatie van je jasje en je jurk of de lengte van je vest (Langer dan je jurk? Korter? Of even lang?). En precies voor die dagen is de jurk met lange mouwen een musthave in je kledingkast.

Voor elke gelegenheid

De jurk met lange mouwen heb je natuurlijk in alle soorten en maten. Voor de echte koude dagen is een gebreide jurk heel fijn om in weg te kruipen, maar wist je dat die gecombineerd met een laarsje of andere nette schoenen ook prima geschikt is om naar je werk te dragen? Is het wat minder fris buiten, of ben je gewoon warmbloedig van jezelf, dan zijn er ook jurken met lange mouwen die minder warm zijn. Een leuke blousejurk bijvoorbeeld, of een spijkerjurk, of eentje van katoen. Keuze genoeg!

Helemaal niet saai

Het beeld van de jurk als sexy of feestelijk gaat niet altijd samen met het beeld van de jurk met lange mouwen, die soms als nogal tuttig of lomp (in de gebreide versie) gezien kan worden. Maar heus, het kan! Wat dacht je bijvoorbeeld van een feestjurkje met lange mouwen van kant, in plaats van mouwloos? Hartstikke vrouwelijk! We hebben er een twintigtal voor je op een rij gezet. Ook de jurkjes helemaal bovenaan vindt je daarin terug.

Lees ook