1. Home
  2. Inspiratie
  3. Creatief met spijker

Creatief met spijker

Door Sanne Van Der Ploeg - Donderdag 26 Januari 2017 | 17:47

Stoer, netjes of juist supersexy: qua styling kun je met spijkerjurkjes alle kanten op. Een knoop hier, een scheur daar of gewoon helemaal herstructureren, zoals Vetements dat doet. Doe inspiratie op en laat je creativiteit op de loop om het mooiste uit jouw denim items te halen.

Creatief met spijker

Vetements

De ontwerpen van het modemerk Vetements worden gemaakt door een anonieme (!) ontwerpersgroep, geleid door hoofddesigner Demna Gvasalia. Keer op keer komen ze met innovatieve ontwerpen, waarmee ze als echte trendsetters de hele fashionwereld aansteken. Zelfs grote sterren als Rihanna en Kylie Jenner zijn fans van de designs van Vetements.

Deconstructed denim

Voor aankomend seizoen heeft Vetements ook weer een toffe trend het leven in geblazen: deconstructed denim. Lappen spijkerstof ‘samengepatched’ tot een jurk, een doorknoopblouse omgetoverd tot een sexy croptop, onafgewerkte randen en veel verschillende kleuren blauw gaan we megaveel terug zien dit jaar.

Shop de tofste spijkerjurkjes hier op Jurkjes.nl >>

Spuiten & scheuren

Je kunt natuurlijk ook je eigen spijkerjurkje pimpen met een beetje creativiteit. Vind je jouw spijkerjurk te netjes? Maak ‘m stoerder door er scheuren – lees: knipjes, die je vervolgens rafelig maakt door er met de kartels van een botermes overheen te gaan – in te maken of door er speelse witte bleekvlekken in te spuiten (met een plantenspuit). Dáág egale spijkerstof, hallo edgy looks!

Creatief rocken

Als je de stof van je jurk niet wilt aantasten zijn er genoeg andere mogelijkheden om de spijkerjurk creatief te rocken. Draag bijvoorbeeld je doorknoopjurk eens op een (zwarte) skinny jeans, waarbij je de ene helft van je blouse in je broek doet en de andere helft er nonchalant buiten laat hangen. Of sla aan ‘t knopen: om je middel, of de uiteinden omhoog – zodat ‘t een soort T-shirt wordt.

De mooiste jurkjes shop je hier op Jurkjes.nl!

Lees ook