1. Home
  2. Inspiratie
  3. Creatief met condooms

Creatief met condooms

Door Britte Kramer - Zondag 03 April 2016 | 10:26

Een jurk van condooms – huh? Ja, dat bestaat dus. Sterker nog, er zijn meerdere uitvoeringen gemaakt. Niks geen verlate 1 april-grap, maar een kunstuiting met een hele wijze boodschap.

condoom jurkjesAls we de televisie mogen geloven, zijn Nederlandse eindexamengala’s maar een slaapverwekkende bedoening, vergeleken met de Amerikaanse proms. Daar komt er nóg meer bij kijken dan hier. Niet alleen het uitzoeken van je galajurk, maar daarbovenop nog eens de vraag of – en door wie – je als date gevraagd wordt, en kansberekeningen met betrekking tot de titel ‘prom queen‘. Maar blijkbaar gebeuren er ook heel wat wilde dingen ná het feest… en eh, dan vaak zonder ‘smokingjasje’ om de edele delen.


Promjurken van condooms
In het Amerikaanse Omaha, Nebraska, zijn er twee organisaties die vonden dat ze in actie moesten komen tegen dit probleem: Woman’s Fund of Omaha en The Adolescent Health Project. Hun doel? Seksualiteit bespreekbaar maken tussen ouders en tieners. Dus wat doe je dan? Dan laat je een paar promjurken maken van condooms en zet je die neer in de plaatselijke winkels.

Being safe is always in style
Wij betwijfelen of deze spraakmakende actie niet iets té ludiek is om een serieus gesprek op gang te krijgen. We hopen natuurlijk van wel. Want, zoals op de prijskaartjes van de jurken staat: ‘Being safe is always in style’. En zo is het maar net.

Wat vind jij? Een goede actie of schiet het z’n doel voorbij?

Bron: WOWT  en Get Checked Omaha

Lees ook