1. Home
  2. Inspiratie
  3. Commotie over tennisjurkje Wimbledon

Commotie over tennisjurkje Wimbledon

Door Britte Kramer - Maandag 04 Juli 2016 | 21:11

Sta je op Wimbledon, dan draag je wit. Die dresscode is duidelijk. Maar ja, de kledingsponsors willen toch opvallen. Zo kwam Nike dit jaar met een superkort fladderjurkje voor de dames. De mannen in het publiek zullen niet geklaagd hebben, maar de tennissters zelf waren niet bepaald blij met het ontwerp. Het jurkje waaide bij iedere beweging alle kanten op, wat nogal afleidde van het spel, zo merkten ze tijdens de kwalificatieronde.

Het dwong de dames creatief te zijn. Zo droeg de Tsjechische Lucie Hradecka een witte legging (het is je vergeven, voor deze ene keer) onder het tennisjurkje dat inderdaad meer weg heeft van een top, en improviseerde de Engelse Katie Boulter door een haarband als riem te gebruiken. Naar verluidt stuurde Nike de dames vervolgens een e-mail, met daarin de boodschap dat hun jurkjes een kleine aanpassing nodig hadden, volgens het Wimbledonregelement. Of ze ze even langs konden brengen in het Nike Wimbledon House.

Katie Boulter

Onzin, volgens de Canadese Eugenie Bouchard, die het jurkje ‘prachtig’ noemt. ‘Nike is met een modern, cool ontwerp gekomen. Ja, het is inderdaad een kort jurkje, maar daar hou ik juist van.’ Ze zegt dat ze zich vrij voelt in het jurkje, en er goed in kan bewegen. De commotie eromheen snapt ze niet. (Jij ook niet? Shop hier dan een bijna identiek tennisjurkje van Nike!)

Eugenie Bouchard

De meiden werden overigens niet gedwongen om in het jurkje te tennissen. Zo droeg de Amerikaanse Madison Keys, zoals ze gewend is, een rokje met tanktop (wel in wit, voor de gelegenheid), net als de Duitse Sabine Lisicki. ‘Het voelde voor mij niet goed om zoveel bloot te geven. Voor mij gaat het om comfort, en het feit dat ik nergens aan hoef te denken. Hierin voel ik me top, en volgens mij ziet het er ook gewoon goed uit.’

Sabine Lisicki

Serena Williams heeft de luxe dat Nike speciaal voor – en in samenwerking mét – haar een outfit ontwerpt. Deze lijkt dit jaar meer op die van Keys en Lisicki, maar dan met een hogere halslijn.

Serena Williams

Lees ook