1. Home
  2. Inspiratie
  3. C&A modeshow lente/zomer 2013

C&A modeshow lente/zomer 2013

Door Marise Doeve - Donderdag 18 Oktober 2012 | 14:56

Afgelopen woensdag was het weer tijd voor de halfjaarlijkse modeshow van de C&A. De show vond nu al voor de 18e keer plaats in Düsseldorf. Meer dan 300 internationale gasten uit ca. 40 landen kwamen op de show af en ook wij waren uitgenodigd!

Vroeg uit de veren dus en op naar Düsseldorf. We kwamen aan op een redelijk somber bedrijventerrein, waarachter (gelukkig!) een mooie oude fabriek schuilde. De show vond plaats in een oude fabriekshal waar vroeger (1914!) staal verwerkt werd. Een heerlijke rauwe omgeving die C&A koos vanwege de authenticiteit. Een hal van 8.000 m2 met een glazen dak op 18 meter hoogte.

Bij binnenkomst werden we dan ook verrast door een ontzettend ruime en verrassend lichte hal. Alle ruimtes werden van elkaar gescheiden door grote, lichte, witte doeken waardoor de hal zijn lichte en open karakter hield. Bij de entree was een ontvangst/borrelruimte gecreëerd waar de catwalk achter schuilde.

Het was even omschakelen want waar wij arriveerden met winterjassen, sjaals en paraplu’s,  kon het in de show niet bloot en zomers genoeg. De complete show stond namelijk in het teken van de fashion trends & highlights voor de lente/zomer van 2013. De show werd geopend door de collectie van de prachtige Cindy Crawford (waar wij schuin achter zaten!!).

Hoewel er tijdens de show veel verschillende collecties werden getoond, was er een overkoepelende lijn te ontdekken. De trends waren niet heel vernieuwend, vooral trends die we dit jaar al zagen maar dan erop voortgeborduurd. Hieronder hebben we een aantal van de trends toegelicht.

Pretty in prints
Net als dit jaar zagen we ook in deze show voor lente/zomer 2013 weer heel veel printjes terug. Van Rock-‘n-roll tot snoezige bloemetjes. Vooral de Azteek printjes zagen wij heel erg zitten, maar ook de streepjes en bloemetjes mochten er helemaal wezen.

Denim galore
Je zou denken dat we er ooit genoeg van krijgen, maar de denim industrie beleeft op dit moment zijn hoogtij. Ook in de show van C&A zagen we volop denim. Zo zagen we coated, washed, acid-washed, gebleekt en geverfd denim, maar ook denim met een printje of gescheurd. In de vorm van broeken, rokken, jumpsuits, jasjes, giletjes, tuinpakjes, blouses, shorts, buideltasjes en een rugzak. Noem het maar op en je vindt het bij C&A in denim.

Kleur, kleur en nog eens kleur
Iedere collectie had zo zijn eigen kleurgebruik, maar één ding was duidelijk; volgend jaar zomer lopen we er weer lekker kleurrijk bij en ook Color Blocking is dan nog steeds meer dan hot. Opvallend was het terugkomende neon, maar ook juist de zachtere pasteltinten.

It’s all in the details
Een studje hier, een glittertje daar, gebruik wat eyecatching details en je bent klaar! Niets nieuws vergeleken met de huidige trends; leer, kant, studs en metallic. Durf te combineren en ook jouw outfit is op-en-top fashion.

Naast de catwalk bevond zich een gigantische showroom waar alle collecties werden getoond. Zo konden we alle items mooi van dichtbij bekijken. We werden helemaal vrolijk van al die kleurtjes en mooie items, maar jammer genoeg moesten we weer door de regen naar huis.

Helaas duurt het dus nog wel even voordat deze collecties in de winkel zullen hangen, maar gelukkig hebben ze ook voor deze winter een prachtige collectie in de winkels hangen. Volgende week hebben wij een hele leuke actie met de C&A. We mogen helaas nog niet verklappen wat het is, maar houd onze site goed in de gaten en dan kunnen we je volgende week belonen met iets leuks!

C&A collectie lente/zomer 2013

C&A collectie lente/zomer 2013

C&A collectie lente/zomer 2013

C&A collectie lente/zomer 2013

C&A collectie lente/zomer 2013

C&A collectie lente/zomer 2013

Lees ook