1. Home
  2. Inspiratie
  3. Boho Bohemian stijl in het najaar en winter: 5 tips

Boho Bohemian stijl in het najaar en winter: 5 tips

Door Wendy - Zondag 06 November 2022 | 09:36

De Boho-chic stijl is in 2022 – ook in de herfst en winter – helemaal terug van weggeweest. We zagen Bohemian stijlen op de catwalk bij Isabel Marant, Hermes, Alberta Ferretti, Altuzarra en Chloé. Zo draag jij deze modetrend de hele winter door!

Ambassadeurs Boho-stijl

Bij de Boho stijl kun je je creativiteit de vrije loop laten, want deze stijl draag je niet te netjes gestyled. De stijl ademt juist vrijheid, laissez faire en ontspanning uit. Op festivals zoals het Amerikaanse Coachella festival overheerst de trend, net als op Nederlandse festivals en vooral ook op Ibiza. Kate Moss, Sienna Miller, Allessandra Ambrosio, Poppy Delevingne en Mary-Kate Olsen kun je uittekenen in deze stijl en zelfs mannen wagen zich aan de look. Denk maar aan de kledingstijl van Jason Momoa, Lenny Kravitz en Johnny Depp. De inspiratie? Woodstock, hippie achtige invloeden, ritjes achterop de motor en ten slotte breipatronen. Als Katie Holmes het kan, kan jij het ook! Zij laat zich op haar beurt inspireren door het knitwear en kleurenpalet van modeontwerpers als Ulla Johnson, Khaite en Jonathan Simkhai.

5 tips Bohemian-chic

Ben jij op zoek naar een jurk in Boho Bohemian-chic stijl? We hebben 5 tips voor je op een rij gezet om je te inspireren: 

  1. Kies een jurk in een neutrale kleur, pasteltint of diepe warme kleur, zoals olijfgroen of oranjerood;
  2. Kies voor natuurlijke stoffen en losse, zwierige jurken in opvallende patronen;
  3. Zorg voor opvallende accessoires, zoals lange suède of leren laarzen, leren handtassen, lange, opvallende oorbellen en kralen armbanden. 
  4. Kies in het najaar en de winter voor een lange jurk met lange mouwen of ga voor een look in meerdere laagjes, met ruches en een turtleneck.  
  5. Gebreide jurken heersen in de herfst. Laat je inspireren door Chloé en kies voor een (gestreept) breiwerk. Combineer de (mouwloze) midi-jurk met een bijpassende cape of sjaal. Houd het verder minimalistisch. Of combineer de jurk met gekleurde sneakers. 

De leukste Boho-Bohemian jurkjes

Heb jij helemaal zin gekregen in de frivole look van de Bohemian dress? Dan hebben wij voor jou de leukste jurkjes op een rij gezet.

Lees ook