1. Home
  2. Inspiratie
  3. De blousejurk: zo draag je deze veelzijdige en casual voorjaarstrend

De blousejurk: zo draag je deze veelzijdige en casual voorjaarstrend

Door Quirine Brouwer - Woensdag 13 April 2022 | 12:00

blousejurk

Wil jij hip en toch casual voor de dag komen dit voorjaar? Dan mag de overhemdjurk, of de blousejurk, niet in jouw garderobe ontbreken. Dit kledingstuk staat iedereen en is op ontzettend veel manieren te dragen.

Een echte basic voor deze lente en zomer, dus!

De blousejurk

De blousejurk is, zoals het woord al aangeeft, een combinatie van een blouse en een jurk. Het is een soepelvallende jurk met knoopjes over de gehele voorzijde. De lengte kan verschillen: de jurken zijn er van kort tot maxi. Soms hebben ze een ceintuur om de taille. Het leuke van deze jurk is dat hij comfortabel is, en hij door de vele verschillende kleuren en printjes op allerlei manieren te dragen is. Inspiratie nodig? Wij geven je graag wat ideeën!

Western vibes

De blousejurk komt helemaal goed tot z’n recht met een paar stoere cowboylaarzen en een toffe hoed. Om de look wat meer vorm te geven, kun je ook een riem met grote gesp om je middel dragen. Extra punten als je ergens franjes in de outfit terug laat komen! Deze look is uitermate geschikt voor een dagje naar de stad, maar bijvoorbeeld ook voor een festival.

Relaxed met sandalen

De blousejurk is ook heel goed op vakantie naar het strand of een terrasje te dragen. Ga voor een paar fijne sandalen en draag de jurk los en relaxed. Stijl het af met een leuke hoed en een schoudertas, en je bent helemaal klaar voor de zon.

Met (witte) sneakers

Ook tof: draag de blousejurk sportief met een paar mooie sneakers. Een leuke combinatie is bijvoorbeeld een blauwwit gestreepte blousejurk en een paar witte sneakers. Hier staan een stoere pet en een toffe heuptas ook erg leuk bij. Een perfecte outfit om lekker de stad in te gaan of om te gaan wandelen.

Met pullover of korset

Helemaal van nu: met laagjes werken. Draag een losse blousejurk en combineer dit met daarover een gebreide pullover (dé trend van afgelopen winter) of een korset dat je om je taille bindt. Zo creëer je laagjes en vormen en krijgt de relaxte blousejurk ineens een compleet andere uitstraling. Paar toffe, hoge laarzen eronder en de outfit is helemaal af.

Lees ook