1. Home
  2. Inspiratie
  3. Basic jurken saai? Welnee: zo draag je ze op verschillende manieren

Basic jurken saai? Welnee: zo draag je ze op verschillende manieren

Door Quirine Brouwer - Dinsdag 10 Mei 2022 | 15:24

basic jurken

Hoewel het woord ‘basic’ geen goede reputatie heeft, hoeft een basic outfit helemaal niet saai te zijn. Heb jij een aantal basic jurken in je kast hangen, en weet je niet zo goed hoe je deze het beste kunt combineren? We geven graag tips.

Want het voordeel van een basic jurk is: je kunt er alle kanten mee op. We delen onze favoriete basic looks (en hoe je deze zelf combineert).

Parisian chic

Als er één plek is waar ze minimalistische outfits tot een kunstvorm verheven hebben, dan is het wel in Parijs. De echte Parisienne gaat nooit voor hysterisch, opvallend, kleurrijk of extreem. Nee, de Parisian chic look kenmerkt zich door minimalisme, kwaliteit en comfort. Zo kom je altijd verzorgd en zelfverzekerd voor de dag. Wil jij deze look creëren met een basic jurk? Ga dan voor een goede kwaliteit panty, ballerina’s of pumps, en subtiele sieraden. Denk bijvoorbeeld aan gouden ringetjes in je oren en een minimalistische ketting. De vormen van de outfit zijn simpel en recht, en ook wordt er vaak gekozen voor neutrale kleuren, zoals wit, zwart, beige of bruin. Stijl je basic jurk af met een kort vestje of trenchcoat (een echte klassieker in de Parijse mode), en een mooie handtas.

90’s glam

Er is bijna geen jurk meer basic dan de klassieke slip dress die in de jaren negentig razend populair was. Het is een jurk in een bijna rechthoekige vorm en heeft dunne spaghettibandjes. Hij bestaat in iedere lengte, van extreem kort tot maxi, verschillende materialen en in eindeloos veel kleuren. Voor een dagelijkse look kun je kiezen om een witte blouse of t-shirt onder je slip dress te dragen, zoals ze dat ook in de jaren negentig deden. Ga je toch liever voor de opvallende 90s glam look? Dan volstaat enkel de jurk, en denk qua accessoires: less is more. Laat de simpele vormen van de jurk spreken en ga enkel voor een simpele clutch en elegante pumps.

Modern minimalistisch

Als laatste kun je gaan voor de minimalistische outfit, die tegenwoordig helemaal hip is. Denk hierbij aan monochrome outfits (alles in één kleur), geen prints en weinig tot geen accessoires. Om de outfit toch interessant te maken, kun je gaan voor een echte eye-catcher, zoals een paar hoge knielaarzen. Om het geheel rustig te houden kun je er dan voor kiezen om alles in dezelfde kleur te houden.

Toch liever uitbundiger?

Combineer jij je basic jurk liever tot een uitbundiger geheel, dan zijn daar natuurlijk ook mogelijkheden voor. Wat denk je van deze ideeën:

  • Draag een (oversized) trui over de jurk, zodat de jurk alleen als rok fungeert. Door lagen te creëren, wordt de outfit meteen minder basic en gebeurt er meer.
  • Ook helemaal van nu: een gilet! Draag deze over een jurk met lange mouwen, en je geeft er meteen een bohemian/hippie-gevoel aan. Stijl het af met een paar cowboylaarzen en de look is compleet.
  • Ga voor een opvallende riem om de jurk, zodat hij minder basic wordt.
  • Kies voor veel accessoires in dezelfde kleur. Bijvoorbeeld een roze tas en roze schoenen bij een zwarte little black dress. Zo trek je de aandacht naar je accessoires en zal niemand de outfit saai durven te noemen.

 

Lees ook