1. Home
  2. Inspiratie
  3. Applaus: Armani verbant bont

Applaus: Armani verbant bont

Door Britte Kramer - Donderdag 24 Maart 2016 | 11:25

Go Armani! Dit vooraanstaande Italiaanse modehuis ziet nu ook in dat bont in de eenentwintigste eeuw écht niet meer nodig is, en heeft beloofd dat vanaf aankomende herfst/wintercollectie alles volledig bontvrij zal zijn.

Armani

Voorheen wilde men bij Armani nog wel eens een konijnenvachtje gebruiken, maar ‘door technologische innovaties zijn er nu geweldige alternatieven beschikbaar’, aldus Giorgio Armani himself, in een officiële verklaring.  Ook licht hij toe dat hij trots is dat zijn bedrijf hiermee een grote stap zet in de bescherming van, en de zorg voor dieren en het milieu.

Bont voor Dieren
Complimenten aan de Fur Free Alliance, die na intensieve gesprekken de Armani Group heeft weten te overtuigen van alle gruwel die gepaard gaat met het verkrijgen van bont. Op de website van de Nederlandse tak van de Fur Free Alliance, Bont voor Dieren, kun je zien welke andere merken al op de bontvrijlijst staan. Laat Armani en de anderen op deze lijst (we noemen een ASOS, De Bijenkorf, CoolCat, Esprit…) een voorbeeld zijn voor de rest!

De toekomst van de mode
De voorzitter van de Fur Free Alliance, Joh Vinding, heeft ook nog iets over dit heuglijke nieuws te zeggen: ‘Armani’s bontvrijverklaring bewijst dat modeontwerpers en consumenten creatieve vrijheid en luxe kunnen hebben zonder dierenleed. De heer Armani is al decennia lang een trendsetter binnen de mode-industrie, en deze nieuwe stap laat zien dat mededogen en innovatie de toekomst van de mode zijn.’ Amen.

Beeld: lookbook Giorgio Armani Resort 2015

Lees ook