1. Home
  2. Inspiratie
  3. Een actieve kerst? Dit trek je aan!

Een actieve kerst? Dit trek je aan!

Door Sanne Van Der Ploeg - Dinsdag 13 December 2016 | 17:30

Boswandeling, speurtocht met de kids, dagje naar de dierentuin of een pretparkbezoek: hartstikke leuk zo’n actieve kerst, maar wat voor jurk moet je daar nou voor uit de kast trekken? Wij laten je het zien: sportieve, comfortabele en toch feestelijke jurkjes voor een actieve kerst.

Jurkjes voor een actieve kerst

De jurk

Een leuke activiteit met kerst is nooit verkeerd, maar je wilt de kans om een feestelijk jurkje te dragen natuurlijk niet mislopen. Gelukkig hoeft dat ook niet: er zijn genoeg leuke jurkjes geschikt voor een actieve kerstdag. Wij hebben een selectie voor je klaar staan; helemaal in de kerstsfeer en tegelijkertijd goed warm en comfi.

Shop hier de leukste jurkjes voor een actieve kerst >> 

Dit draag je erover:

Je draagt (waarschijnlijk) een groot deel van de dag een jas over je jurkje, hou daar rekening mee bij het uitzoeken van je jurk (en jas!) voor deze dag:

1: Lengte, kleur en model – matcht het?
2: Heb je een jurkje van een vrij dikke stof? Trek dan geen jas aan met smalle mouwen: de hele dag een tekort aan bewegingsvrijheid is superirritant en een slapende arm is nóg vervelender.
3: Probeer schoudervullingen te vermijden; deze gaan op een gegeven moment knellen onder een jas. Totaal niet comfortabel…
4: Vermijd jurkjes van tere stoffen of met borduursels van kraaltjes (of andere applicaties): grote kans dat het lelijk wordt of kapot gaat door het constante schuren van je jas er tegenaan.

Dit draag je eronder:

Grote kans dat het superkoud buiten is, met kerst. Al die actie zal je wel een beetje warm houden, maar bereid je goed voor:

1: Kies voor een panty (of maillot) met extra denier; anders is het wel erg frisjes voor je benen, zo’n hele dag in de kou. Bovendien verklein je zo de kans op die o-zo vreselijke ladders (die obviously op de loer liggen, tijdens een actieve kerst).
2: Die fantastische killerheels laat je uit praktische overwegingen beter thuis, maar niet getreurd. Laarsjes met subtiele hak zijn een heerlijk vervanger: geen zere voeten, maar wel een zelfde soort vibe als hakken.

Dit draag je erbij:

Heb je na alle activiteiten nog een kerstdiner op de planning, maar zitten die accessoires in de weg tijdens de activiteiten? Stop ze in een rugtas! Zo kun je jezelf voor het diner nog even optuigen, en verras je iedereen met een nieuwe look.

1: Wat associëren we onder andere met kerst? Glitters, natuurlijk! Meer kerst in je look betekent dus meer glitters: ga voor mooie glittersieraden.
2: Make-up verricht echt wonderen. Ga bijvoorbeeld voor glitterlippen of een metallic laagje op je nagels en je look straalt gelijk meer ‘kerst’ uit: shine, baby, shine!
3: Hou je van een beetje fout? Doe dan een kersthaarband met rendierhoorns of de traditionele kerstmuts op. Wees de gangmaker. Tip: neem een paar extra mee, voordat je jouw eigen kwijtraakt aan de rest van de familie. Geloof ons: als jij ze draagt, wil opeens iedereen het.

Shop hier alle kerstjurkjes op Jurkjes.nl >>

Lees ook