1. Home
  2. Inspiratie
  3. 8x jurkjes voor een winterbruiloft

8x jurkjes voor een winterbruiloft

Door Darcy Oerlemans - Woensdag 28 Oktober 2015 | 15:06

Leuk hoor, zo’n droombruiloft in winter wonderland. Maar hoe vind je in hemelsnaam een feestelijke jurk die óók warm genoeg is?! Bij winterse temperaturen kun je namelijk echt niet meer in een zomerjurkje verschijnen. Geen stress: met deze tips vind je de perfecte jurk voor een winterbruiloft.

Kleur
In de zomer heeft iedereen een lekker kleurtje door de zon, waardoor lichte pasteltinten populair zijn voor zomerbruiloften. Maar in de winter is je huid vaak een stuk bleker, waardoor pasteltinten flets kunnen ogen. Ga in de winter dus voor krachtige, volle kleuren zoals bijvoorbeeld kobaltblauw, donkergroen, rood (de kleur van de liefde, tenslotte!) of – voor durfallen – paars. Laat je niet verleiden tot zwart! Het mag dan wel een makkelijke kleur zijn, maar voor een bruiloft is het iets te somber.

Materiaal
Tijdens zomertrouwerijen zijn dunne, zwierige stoffen – zoals chiffon – geliefd, want niemand zit te wachten op verhitte hoofden en zweetplekken. In de winter is het uiteraard een stuk frisser, dus kun je prima gaan voor een zwaardere, dikkere jersey of tricot stof.

Laagjes
Het is vrij logisch om voor lange in plaats van korte mouwen of mouwloos te gaan. Maar je kunt natuurlijk ook laagjes dragen. Draag dan een jasje of vestje over je jurk heen of sla een sjaal om je schouders. Extra voordeel: je kunt dezelfde jurk dragen voor de plechtigheid en het feest en er toch anders uitzien, want met een ander laagje erover óf eronder heb je direct een nieuwe look!

Laatste tips
Draag een maillot of panty met meer denier onder je jurk, die zijn net iets warmer. Je hebt zelfs thermo-varianten! Regent of sneeuwt het? Dan kan een hoed je niet alleen warm maar ook droog houden. Let wel op, want sommige dresscodes verbieden nadrukkelijk het dragen van een hoed.

Inspiratie
Hier vind je honderden mooie jurkjes voor een bruiloft, maar ter inspiratie hebben we er alvast een aantal voor je op een rijtje gezet!

 

Lees ook