1. Home
  2. Inspiratie
  3. 7 excuses om dat iets te dure jurkje aan te schaffen

7 excuses om dat iets te dure jurkje aan te schaffen

Door Britte Kramer - Maandag 25 April 2016 | 17:42

Koopjes zijn fantastisch, tuurlijk. Ook wij houden van de SALE. Maar soms kom je gewoon een droomjurk tegen waarvoor je even wat dieper in de buidel moet tasten. Dan kun je heel lang gaan wikken en wegen, maar met het volgende lijstje excuses willen we je stimuleren om soms gewoon even je hart te volgen. Tip: deze lijst kan ook prima worden ingezet tijdens het tegenbetoog van partner of ouders.

dure jurk

1. Je investeert in de toekomst. Vanaf nu noem je het dan ook geen ‘dure jurk’ meer, maar ‘investment piece’. Wel zo chic.

2. Koop je voor hetzelfde geld liever tien items die één seizoen leuk zijn en daarna slechts kostbare kastruimte vullen (of erger nog: afval worden en dus voor milieuvervuiling zorgen)? Nou dan!

3. Koop je voor hetzelfde geld liever tien items die in elkaar genaaid zijn door mensen onder erbarmelijke omstandigheden? Nou dan!

4. Denk even aan de slapeloze nachten als je ‘m niet koopt, en aan hoe onproductief en chagrijnig je de daaropvolgende dagen gaat zijn. Bespaar jezelf en je omgeving deze ellende en koop die jurk.

5. Wachten tot de uitverkoop? Ja, kan. Maar dan heb je er wel een seizoen minder lang plezier van, én loop je het risico dat je collega Annet er allang de show mee heeft gestolen.

6. Die schoenen achterin je kast, die eigenlijk nergens echt bij staan, hebben door deze jurk eindelijk een reden om zich in het daglicht te begeven. En zo heb je in principe twee ‘nieuwe’ items – jurk én schoenen – voor de prijs van een!

7. Je kunt dat geld beter besteden aan een prachtige jurk dan aan die ongezonde sigaretten of het zoveelste ‘verplichte’ etentje.

Dus eh, waar wacht je nog op? Shoppen maar!

Lees ook