1. Home
  2. Inspiratie
  3. 6 mythes over jurken die onmiddellijk rechtgezet moeten worden

6 mythes over jurken die onmiddellijk rechtgezet moeten worden

Door Darcy Oerlemans - Woensdag 27 Juli 2016 | 17:26

Mensen praten nu eenmaal, en zo komen vaak de raarste verhalen in de wereld. Dat het dragen van jurkjes ook nadelen kan hebben, bijvoorbeeld. Hoe komen ze daar nou weer bij?! Nee, even alle gekheid op een stokje: deze 6 dingen die beweerd worden over jurken zijn gewoon niet waar. Écht niet. Wij kunnen het weten.

mythes jurken

1. ‘Jurkjes zijn altijd zo netjes’
Oké, tuurlijk, een jurk is erg vrouwelijk en sommige jurken geven absoluut een zakelijke, nette uitstraling. Maar niet élke jurk is ontworpen voor de bruiloft van je bekakte oom en tante. Er zijn echt ontzettend veel verschillende soorten jurken en dus óók modellen die speels, jeugdig, of casual zijn. Wat dacht je van een sportief jurkje, een strandjurk of een T-shirtjurk?

2. ‘Met een jurk is het onmogelijk om te fietsen’
First things first: niks is onmogelijk. En ten tweede: het vereist misschien enige creativiteit om op de fiets te komen, maar als je eenmaal zit, netjes je benen bij elkaar houdt en in het geval van een maxi-jurk zorgt dat die niet tussen de spaken komt, ben je al een heel eind. Wat die maxi-jurk betreft: een knoop erin kan wonderen verrichten.

3. ‘Jurken zijn alleen voor speciale gelegenheden’
Absoluut niet waar! Een jurk kan heel goed een showstopper zijn die alle aandacht trekt als je op je (denkbeeldige) rode loper loopt, maar is dankzij z’n eenvoud minstens even perfect als dagelijkse (kantoor)outfit. Dus heb je geen inspiratie? Schiet een jurk aan en hup, je bent al klaar.

4. ‘Jurkjes zitten niet lekker’
Degene die dit beweert, heeft waarschijnlijk nog nooit een goed passende jurk aangehad. ‘Lekker zitten’ is meestal namelijk geen kwestie van het soort kledingstuk, maar van de juiste maat kiezen. Niks zo fijn als een jurk van een prachtige stof die gemáákt lijkt voor jou omdat-ie zo heerlijk zit. Daar kan geen spijkerbroek tegenop.

5. ‘Jurken zijn alleen voor in de zomer’
Definitely not! In de zomer is het ultiem genieten om in een zomerjurkje rond te paraderen, maar ook in de winter, met je benen in een lekkere dikke panty en een leuk vest erop, is de jurk je beste vriend.

6. ‘Onder een jurk kun je alleen nette schoenen dragen’
Sneakers onder een jurk: het blijft een beetje een dingetje. De een is fan, de ander walgt er van. Maar het allerbelangrijkste, en allerleukste, is dat in de mode iedereen kan en mag doen wat-ie graag wil. Dus of je nu pumps of sneakers kiest, of iets totaal anders: ga er gewoon voor!

Lees ook