1. Home
  2. Inspiratie
  3. 5 redenen om je trouwjurk vaker aan te trekken

5 redenen om je trouwjurk vaker aan te trekken

Door Darcy Oerlemans - Woensdag 24 Augustus 2016 | 12:01

De Grote Dag staat, behalve voor jullie liefde, vriendschap, beloftes en dat soort dingen, natuurlijk ook voor hoe geweldig jij eruitziet in je trouwjurk. Maar dat die jurk niet bepaald geschikt is voor kantoor was al duidelijk, dus vaak verdwijnt-ie in een kast (of nog erger: een doos) totdat je tijdens een avondje herinneringen ophalen met vriendinnen eens denkt: goh, hoe zou mijn trouwjurk eruitzien? Is dat niet doodzonde? Daarom zeggen wij: trek hem elk jaar op je trouwdag weer even aan. En wel om deze redenen.

trouwjurk vaker aan

1. Waar voor je geld
Hoewel mooi niet altijd duur hoeft te zijn, kost zo’n trouwjurk je vaak een rib uit je lijf. En dat allemaal voor één dag? Er is niks mis met een beetje economisch denken op z’n tijd, dus trek die trouwjapon uit de kast als jullie uit eten gaan om jullie jubileum te vieren! (Eng? Gênant? Duwtje in de rug nodig? Dan verwijzen we je graag naar reden 5.)

2. De perfecte fitnessmotivatie
In de aanloop naar je bruiloft ben je vaak heel erg bezig met je uiterlijk en dan in het speciaal met die paar kilo die je het liefst nog ziet verdwijnen. Maar als je er een jaarlijkse challenge van maakt om je trouwjurk aan te kunnen, dan ga jij forever fit door het leven. Let wel op: jezelf met een zwangere buik in je jurk persen is voor niemand een goed idee. Volgend jaar maar weer!

3. Voel je mooi
Kleine confidence boost nodig? Trek aan, die magische jurk, en voel je weer helemaal de prinses van toen – inclusief stralende ogen en kaarsrechte houding. Hallo knapperd!

4. Haal herinneringen op…
Herinneringen aan jullie trouwdag ophalen zorgt zonder twijfel voor vlinders all over again. Kun je nagaan wat er gebeurt als je je trouwjurk weer aantrekt! Die blik in zijn ogen toen hij je voor het eerst zag… Jullie eerste dans… ‘Dan mag u nu de bruid kussen’… Oh, the feels!

5. … en maak nieuwe!
Als jij in je trouwjurk absolutely fabulous de straten onveilig maakt, gaat dat waarschijnlijk gepaard met een hoop hilarische momenten. Niet elke dag zie je zo’n prachtige verschijning op een willekeurige avond door de stad wandelen, dus je kunt veel bekijks, complimentjes en misschien zelfs champagne verwachten, als je het spelletje meespeelt en doet alsof jullie net getrouwd zijn. Lach en geniet met elkaar van deze spontane gebeurtenissen – en op naar volgend jaar!

Lees ook