1. Home
  2. Inspiratie
  3. 5 outfittips om indruk te maken op je schoonouders

5 outfittips om indruk te maken op je schoonouders

Door Sanne Van Der Ploeg - Maandag 21 November 2016 | 16:10

Ben je al een tijdje aan het daten met die leuke vent van je? Grote kans dat jij dan binnenkort, met de feestdagen voor de deur, zijn ouders gaat ontmoeten. Whaaa, superspannend en stressvol, want: wat voor jurkje trek je voor deze gelegenheid uit de kast?

5-oufittips-om-indruk-te-ma

Hoe zie je er fashionable uit én maak je een goede indruk op je nieuwe schoonouders? Stop met stressen, want girl, we got your back: lees verder voor dé outfittips die jou gaan helpen om de eerste stap naar ‘leukste schoondochter ooit’ te zetten!

Tip 1: Niet té bloot

De truc als het op schoonouders aankomt: laat jezelf van je beste kant zien, maar geef jezelf niet te veel bloot in de letterlijke zin. Laat dus je mega-lage V-hals dus hangen, en ook die mini-dress moet even wachten tot een andere gelegenheid. Hou het beschaafd en bescheiden, wat natuurlijk niet betekent dat jouw jurk je moet bedekken van top tot teen. Een midi-jurk en een classy one-shoulder jurk kunnen er prima mee door.

Tip 2: Voorzichtig met kleur

Jurkjes in mooie kleuren zijn prachtig, maar ga voor jezelf na of het bij de happening past. Knalkleuren kunnen leuk zijn, maar het kan er ook erg schreeuwerig uitzien. Dit wil je op de eerste ontmoeting natuurlijk niet uitstralen.

Speel daarom op safe en kies voor een warm kleurtje dat bij het seizoen en de feestdagen past. Denk hierbij aan donkergroen, bordeauxrood, bruin of zelfs zwart. Als je voor zwart kiest, zorg dan wel dat je het opfleurt met accessoires of een jasje in een andere kleur, zodat je outfit ook in de feeststemming komt.

Tip 3: Killer heels, weet je het zeker?

Hoge hakken kunnen superleuk zijn bij een outfit, maar het kan ook finaal mis gaan. Voordat je je killer heels aantrekt naar je kersverse schoonouders, vraag je jezelf de volgende dingen af: Heb ik moeite met fatsoenlijk lopen/staan op deze hakken? Ga ik zere voeten krijgen? Maakt het mijn outfit ordinair of supersexy? Toren ik met deze hakken meters boven mijn lover uit?

Als het antwoord op één vraag ‘ja’ is, dan is het een ‘nee’ tegen jouw hakken naar je schoonouders. Het is belangrijk dat jij (net als je vriend) je comfortabel voelt tijdens de ontmoeting, het zou jammer zijn als jouw hakken dit verpesten.

Tip 4: Vergeet je jasje niet

Een slimme meid is overal op voorbereid, dus ook op kou, scheuren of zweetplekken. Er zullen geheid lastige vragen aan je gesteld worden, waardoor het zweet je kan uitbreken. Als deze plekken toch zichtbaar blijken te zijn in je jurk, heb je in ieder geval iets om dit te verbergen.

Je weet maar nooit waar een jasje goed voor kan zijn, dus neem er altijd één mee voor de zekerheid. In dit artikel lees je welk jasje het beste bij jouw jurk past.

Tip 5: Voorkom een ladder-drama

Eén van de ergste scenario’s is een ladder in je panty (vooral als het op een awkward plek is): je outfit wordt verpest én het kan een rare indruk achterlaten bij je nieuwe schoonouders. Kies daarom voor een panty met meer denier dan normaal, zodat de kans op een ladder verlaagd wordt. Wil je het écht op safe spelen, stop dan een reservepanty in je handtas.

Shop de leukste jurkjes hier>>

Lees ook