1. Home
  2. Inspiratie
  3. 10 trendy en stijlvolle strandjurken voor een zomerse look

10 trendy en stijlvolle strandjurken voor een zomerse look

Door Ilse.bloemendal - Maandag 31 Juli 2023 | 07:00

De zomer is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om je garderobe aan te vullen met hippe strandjurken! Of je nu van plan bent om naar het strand te gaan, een dagje aan het zwembad door te brengen of gewoon op zoek bent naar een luchtige outfit voor warme dagen, er zijn tal van stijlvolle opties om uit te kiezen. In deze blog hebben we de 10 stijlvolle strandjurken van 2023 voor je op een rijtje gezet!

1. Maxi-jurk met bloemenprint is een van de stijlvolle strandjurken

De maxi-jurk met bloemenprint is een echte eyecatcher voor op het strand. Het lange model zorgt voor een elegante uitstraling en de bloemenprint geeft een zomerse vibe aan de jurk. Door de lichte en luchtige stof is het een comfortabel item om te dragen op warme dagen. Combineer de maxi-jurk met een paar sandalen en een zonnehoed voor een complete strandlook.

2. Wikkeljurk met tropische print

Een wikkeljurk met een tropische print is een perfecte keuze voor een dagje op het strand. Het kenmerkende wikkelontwerp van deze jurk zorgt voor een flatterende pasvorm en biedt veel comfort. De tropische print met kleurrijke bladeren, bloemen en/of vruchten is een populaire trend voor zomerjurken. Het voegt ook een vrolijke en exotische sfeer toe aan je outfit.

De wikkeljurk is vaak gemaakt van een lichtgewicht en ademend materiaal zoals katoen of viscose. Hierdoor is het perfect voor warme zomerse dagen. Afhankelijk van de stijl kan de jurk worden gecombineerd met sandalen of espadrilles. Maak je look af met een strohoed en zonnebril voor een stijlvolle strandoutfit.

3. Gebreide strandjurk

Een gebreide strandjurk is een geweldige keuze voor de koelere dagen op het strand. Deze jurk is gemaakt van zachte en lichte materialen die ademend zijn en de huid koel houden in de warme zon. De gebreide textuur van de jurk voegt een interessante dimensie toe aan het kledingstuk en zorgt voor een gezellige en casual uitstraling.

Gebreide strandjurken zijn perfect om te dragen over een badpak of bikini, maar ook als zomerse jurk voor een dagje uit. Combineer het met een paar sandalen en een leuke hoed en je bent klaar voor een ontspannen dag op het strand!

4. Chique stijlvolle strandjurken: off-shoulder jurken

Een off-shoulder jurk is een trendy en sexy optie voor een strandjurk. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze jurk geen schouderbandjes en wordt deze gedragen door de stof die over de schouders valt. Het zorgt voor een verfijnde en elegante look, terwijl het tegelijkertijd een beetje huid laat zien.

Off-shoulder jurken zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen en prints, waardoor je een ruime keuze hebt. Kies bijvoorbeeld voor een luchtige, flowy stof zoals chiffon voor een zomerse look, of ga voor een strakkere stretchstof voor een meer gestroomlijnde uitstraling. Deze jurken zijn perfect voor een dag op het strand, maar kunnen ook gemakkelijk worden opgewaardeerd voor een avondje uit door het te combineren met sieraden en hakken.

5. Tuniekjurk

Een tuniekjurk is een losvallende, luchtige jurk die vaak gedragen wordt op het strand of bij het zwembad. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, van kortere tunieken die net boven de knieën vallen tot langere exemplaren die tot de enkels reiken. Tuniekjurken hebben vaak opvallende details zoals kwastjes, borduursels of kralen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints, van felle kleuren tot subtiele pasteltinten. Omdat tuniekjurken zo veelzijdig zijn, kunnen ze zowel overdag als ’s avonds gedragen worden, afhankelijk van de styling.

Combineer een tuniekjurk met sandalen of slippers voor een casual strandlook. Of leuk deze op met accessoires zoals statement oorbellen, een zonnehoed en sandalen met hakken voor een meer glamoureuze uitstraling.

6. Gehaakte strandjurk

Een gehaakte strandjurk is een lichtgewicht jurk die is gemaakt van katoen of ander ademend materiaal dat gehaakt is in een open patroon. Het is een perfecte keuze voor een dag op het strand omdat het zowel luchtig als stijlvol is. Deze jurken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en stijlen, van mini-jurken tot maxi-jurken. Sommige gehaakte strandjurken hebben ook leuke details zoals kwastjes of franjes, die extra charme toevoegen aan het ontwerp. Omdat ze meestal transparant zijn, worden ze vaak gedragen over een bikini of badpak om wat extra bedekking te bieden terwijl je nog steeds de zomerbries kunt voelen.

7. Stijlvolle strandjurken? Ga voor de kimono-jurken

Een kimono-jurk is geïnspireerd op de traditionele Japanse kledij. Deze jurken hebben wijde mouwen en een losse pasvorm, waardoor ze comfortabel zijn om te dragen op warme dagen. Kimono-jurken zijn meestal gemaakt van lichte, luchtige stoffen zoals katoen, viscose of zijde en worden vaak gedragen als een strandjurk. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, variërend van mini tot maxi. De kortere varianten zijn perfect om te dragen over een badpak of bikini, terwijl de langere varianten elegant en stijlvol zijn voor een zomerse avond uit. Ideaal om te combineren met zwemkleding!

Veel kimono-jurken hebben een riem of lint om de taille te accentueren en de jurk een vrouwelijke uitstraling te geven. Er zijn ook varianten met een diepe V-hals of rug, wat een verleidelijk accent toevoegt aan de jurk.

8. Korte jurk met strik

Een korte jurk met strik is perfect voor een zomerse dag op het strand. Dit soort jurken hebben vaak een speelse en flirterige uitstraling door de korte lengte en de strikdetails. De strik kan zich op verschillende plekken bevinden, zoals in de taille, op de rug, of op de schouders. Hierdoor kun je de jurk op verschillende manieren stylen en personaliseren. Korte jurken met strikken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, van lichtgewicht katoen tot chiffon en zijde. Ook zijn er verschillende patronen en kleuren beschikbaar, zodat je de jurk kunt kiezen die bij jouw stijl past.

Dit soort jurken zijn perfect voor een dagje strand, maar kunnen ook gedragen worden naar een zomerse cocktailparty. Combineer de jurk met sandalen of hakken en voeg wat sieraden toe om de outfit af te maken.

9. Gehaakte tuniek

Een gehaakte tuniek is een zomerse en luchtige optie voor op het strand. Het is gemaakt van gehaakt katoen, waardoor het ademend en comfortabel is om te dragen in de warmte. Het heeft meestal een losse, oversized pasvorm en kan op verschillende manieren worden gedragen, zoals over een badpak of als een losse jurk met een riem om de taille. De tuniek heeft vaak een open haakpatroon dat licht doorschijnend kan zijn, waardoor het perfect is om te dragen over je favoriete badpak. Het gehaakte materiaal zorgt ook voor een stijlvolle en boho-uitstraling die perfect is voor een dagje op het strand of bij het zwembad.

10. Stijlvolle strandjurken: jurken met ruches

Een jurk met ruches is een stijlvolle en vrouwelijke optie voor een strandjurk. Ruches zijn stoffen stroken die in meerdere lagen zijn gedrapeerd en geven een speelse uitstraling aan de jurk. De ruches kunnen subtiel zijn, bijvoorbeeld rondom de halslijn of mouwen, of juist opvallender rondom de rok van de jurk. Leuk om te combineren met een tankini!

Een jurk met ruches van chiffon, katoen of linnen is perfect voor een zomerse dag aan het strand. Ga jij voor een jurk met ruches in een heldere tint of toch liever een zachte pastelkleur?

Lees ook