1. Home
  2. Inspiratie
  3. 10 onmisbare swimwear trends voor zomer 2021

10 onmisbare swimwear trends voor zomer 2021

Door Josha - Donderdag 29 April 2021 | 16:23

Of we dit jaar nu wel of niet op vakantie mogen gaan: jezelf trakteren met een nieuwe bikini of badpak is altijd een goed idee. Hoewel we natuurlijk hopen op een prachtige zomer gevuld met strandtrips en barbecues aan het zwembad, is alleen het fantaseren over wat voor soort zwemkleding we gaan dragen al de helft van het plezier. Kijk je mee naar de laatste swimwear trends voor aankomend seizoen?

Zwemkledingtrends voor 2021

Deze zomer beloven de badkledingtrends een broodnodige make-over te krijgen. Van de minimalistische triangle tot de ruffle badpak: door de uiteenlopende trends van dit jaar is er voor iedereen wel een perfect exemplaar te vinden voor de volgende droomvakantie. Algemene tendens? Nostalgie en retro. Net als andere modetrends leunt ook de badkledingtrends namelijk zwaar op de jaren ’70, ’90 en de vroege jaren ’00. Ga terug in de tijd en laat je inspireren door de badkledingtrends van 2021 en onthoud: je kunt nooit teveel zwemkleding hebben, toch?!

1.Tie-dye zwemkleding

De Tie-Dye bikini uit de jaren ’90 maakt maakt een comeback in de Swimwear World. Afgelopen zomer zagen we voorzichtig hier en daar al tie-dye bikini’s verschijnen, maar tegen de zomer van 2021 zullen we de Tie-Dye print in uiteenlopende exemplaren voorbij zien komen. Van Tie-Dye bikini’s met één schouder tot Tie-Dye triangelbikini’s met parels: dit seizoen is helemaal klaar voor de Tie-Dye trend. Trendkleuren zullen voornamelijk de kleur Ice Blue in combinatie met wit zijn, maar ook pastelroze, limegroen of de lila Tie-Dye bikini’s zullen zeer populair zijn. Met jouw favoriete jeansshort en wat Bohemian sieraden ben jij in ieder geval klaar voor het festivalseizoen en Ibiza! Fingers crossed…

2. Zachte stoffen en structuren

Omdat we 2020 voornamelijk thuis doorbrachten in onze comfortabele loungewear, zal deze tweede zwemkleding-trend hetzelfde comfortabele gevoel weerspiegelen dat we ook vinden in onze loungewear. Dit seizoen draait dan ook om texturen en materialen die comfortabel en makkelijk aanvoelen. Denk bijvoorbeeld aan een badpak van badstof, een bralette-top zonder strikjes of gespen of een geribbelde bandeau. Met deze trend kun je optimaal ontspannen en genieten van de zon – wetende dat jouw swim-outfit alles op zijn plaats houdt.

3. Neonkleuren

Van felroze tot mandarijn en limoengroen tot helder groenblauw: hoe meer fluorescerend, hoe beter. Neon-kleuren worden namelijk weer dé populaire kleuren voor de zomer van 2021. Neon-kleuren symboliseren geluk en opwinding, precies wat we in in deze tijd nodig hebben. “Iedereen kijkt uit naar een leuke zomer met minder beperkingen nu het weer beter wordt”, vertelt mede-oprichter en mede-ontwerper van LA’MARIETTE Theresa Mingus. Volgens haar zijn neon-kleuren de manier om een sterk statement te maken.

4. De ruffled halslijnen

Vorig jaar zagen we al voorzichtig de bikini’s en badpakken met ruches op het podium verschijnen, dit jaar kunnen we er al helemaal niet meer om heen. Het maakt niet uit of je liever een badpak of bikini draagt, beiden vind je versierd met ruffles en ruches op de schouder, halslijn of in de taille. Deze trend is een ware ode aan de vrouwelijkheid: badkleding met ruches staan namelijk voor gewaagd, glamourous en classy. Ideaal overigens om een accent te leggen op de boezem – er wordt zelfs beweerd dat jouw boobies een cupmaat groter zullen lijken!

5. Schelpen en zeesterren

Neergestreken zeemeeuwen, een strand vol met schelpen en aangespoelde zeedieren. Dat is waar deze vijfde swimwear trend voor staat. De op jaren ’70 geïnspireerde patronen zijn weer terug van weggeweest en luiden vrolijk onze zomer is. “Ik wilde iets ontwrichtends creëren, iets dat in overeenstemming zou kunnen zijn met wat er in ons allemaal is veranderd. Dat betekende voor mij dromen van een nieuwe wereld. Een wereld gemaakt van knallende kleuren en fantastische wezens en een wereld waarin we allemaal vreedzaam naast elkaar kunnen bestaan,” aldus modegoeroe Donatella Versace. Wij worden er in ieder geval helemaal vrolijk van!

Een wereld gemaakt van knallende kleuren en fantastische wezens en een wereld waarin we allemaal vreedzaam naast elkaar kunnen bestaan.” – Versace

6. Cut-outs

Net als kleding, blijven Cut-Outs ook dit jaar nog steeds een grote trend in badkleding. Van keyhole-tops tot asymmetrische schouders tot middenrif-uitsnijdingen uit één stuk: het zijn allemaal details die de badkleding naar een hoger niveau tillen. Badkleding moet je een zelfverzekerd en mooi gevoel geven, dus met enkele smaakvolle cut-outs kun jij de nadruk leggen op jouw favoriete rondingen waar je trots op bent. Laat je overigens niet afschrikken door de ongemakkelijke tan-lijnen of verbranding door de zon. Zorg er voor dat je voor elke bruiningssessie wat sunblock opdoet en je kunt met een gerust hart jezelf op jouw badhanddoek nestelen!

7. De hoelahoep statement ring

Dit is echt de trend die de tand des tijds heeft doorstaan: hoepels en ringen vinden altijd hun weg terug in badpakken en bikini’s. Hun lange levensduur is te danken aan de manier waarop de ring van nature het figuur flatteert en elk klassiek silhouet actualiseert. Van ringen in de strapless bikinitop tot de ringen aan de zijkanten van het bikinibroekje: met de statement ring geef jij jouw badpak of bikini dé bohemian touch.

8. Pastel Floral

Lijnrecht tegenover de felle neon-kleuren staan de zachte pastelkleuren. Denk hierbij aan zoete pastelkleuren zoals boterbloemgeel, lila-lavendel, pistachegroen, zachtroze en natuurlijk cerulean-blauw (dé trendkleur voor 2021). De combinatie van deze verschillende pastelkleuren in de vorm van vrolijke bloemetjes past perfect bij het zachte weer van de lente, maar gaat wat ons betreft ook perfect samen met de Piña Colada on the ’gram. Of ga voor een pastelkleur, zoals deze cutest lila triangel bikiniset van Jurkjes.nl

9. Retro prints

Afgelopen jaren hebben de retro-geïnspireerde silhouetten, zoals de vierkante halslijnen en de hoog uitgesneden bikini-broekjes, de badmode-trends flink gedomineerd. Naast deze retro silhouetten zien we dit jaar ook een toenemende interesse voor de retro prints en kleurencombinaties. Het was een kwestie van tijd, maar deze zomer zien we dat ook de retroprints en -kleuren weer de sterren van de zomer van 2021 zullen zijn. 

10. Asymmetrische halsuitsnijding

Ten slotte staat deze zomer helemaal in teken van badkleding met één schouder. Deze asymmetrische badmode-trend is het perfecte alternatief voor de haltertops en bandeaus die voorheen razend populair waren. Bereid je voor om verliefd te worden: dit seizoen tillen de asymmetrische lijnen het lichaam namelijk naar een geheel nieuw niveau. Ze accentueren niet alleen de rondingen van het lichaam, maar geven je badpak ook een frisse en vooral eigenwijze stijl. Krijgt jouw boventop of zwempak een asymmetrische halsuitsnijding?

Lees ook