1. Home
  2. Inspiratie
  3. Dit zijn dé trendkleuren van 2024

Dit zijn dé trendkleuren van 2024

Door Ilse.bloemendal - Donderdag 22 Februari 2024 | 09:30

Het jaar 2024 brengt een scala aan prachtige modekleuren met zich mee. Het lijkt erop dat minimalisten en liefhebbers van tijdloze elegantie hun hart kunnen ophalen. Hier zijn de grootste trendkleuren die je in 2024 kunt verwachten, gebaseerd op de laatste trends van de catwalks.

1. Zwart: de ultieme minimalistische keuze

Zwart, de ultieme kleur voor degenen die houden van minimalisme, blijft een krachtige keuze in 2024. Uit gegevens van Tagwalk blijkt dat maar liefst 27% van de items op de catwalk tijdens Londen Fashion Week en zelfs 29% in New York zwart waren. Merken als Acne Studios, Christian Dior en Alaïa omarmden volledige looks in het zwart, waardoor de kleur een essentieel onderdeel werd van hun collecties. Absoluut een van de tijdloze trendkleuren.

2. Kalmerend blauw: de populairste modekleur van 2024

Blauw voert de boventoon als dé modekleur van 2024. Of het nu lichte of donkere tinten zijn, het zijn vooral de kalmerende blauwtinten die in het oog springen. Jason Wu, J.W. Anderson, Proenza Schouler en Fendi lieten op de catwalk zien hoe veelzijdig blauw kan zijn, waardoor het een onmisbare kleur wordt voor het komende jaar.

3. Rood: een vurige comeback

Rood is allesbehalve verleden tijd! Deze krachtige tint blijft ook in 2024 een prominente rol spelen. Modehuizen als Acne Studios, Fendi, Jacquemus en Blumarine stuurden modellen gehuld in rode ensembles de catwalk op. Een volledige rode look lijkt zelfs nog niet opvallend genoeg te zijn, dus durf te kiezen voor deze vurige kleur. Een van onze favoriete trendkleuren.

4. Pastels: zachte en romantische tinten

Hoewel het geen specifieke kleur is, zijn pasteltinten een niet te missen trend. Van babyblauw, en pistachegroen tot zacht koraal en pastelroze tinten – deze kleuren zijn een lust voor het oog. Acne Studios, Chanel, Altuzarra en Alaïa toonden pastelkleuren in diverse nuances, waardoor ze onmisbaar zijn in je garderobe.

5. Goudkleurige Metallics: stralend in goud

Gouden metallics nemen in 2024 de fakkel over van zilver. Of het nu in accessoires is of als kledingstuk, goud is dé trendkleur. Blumarine, Tom Ford en Miu Miu presenteerden opvallende gouden outfits, jurken en rokken, waardoor deze kleur schittert in de modewereld.

Bereid je voor op een modejaar vol veelzijdigheid en expressie, waarin deze prachtige kleuren de hoofdrol zullen spelen. Van tijdloos zwart tot levendig rood en kalmerend blauw, deze modekleuren van 2024 beloven een stijlvolle en veelzijdige garderobe.

Lees ook