1. Home
  2. Inspiratie
  3. De perfecte tas bij elke outfit

De perfecte tas bij elke outfit

Door Yvette Juch - Maandag 08 Januari 2024 | 08:00

In de wereld van fashion is het niet alleen belangrijk om prachtige kleding te dragen, maar ook om de juiste accessoires toe te voegen om je look compleet te maken. Een veelvoorkomende vergissing die we vaak zien bij dames – die graag stijlvolle outfits en jurkjes dragen – is de foute keuze van de tas. De tassen van de dames zijn regelmatig te groot, te klein of versleten en dat is zonde

In dit artikel delen we enkele handige tips en voorbeelden om ervoor te zorgen dat jouw stijlvolle outfit perfect wordt aangevuld met de juiste tas. 

Draag je galajurk glamorous, met de perfecte clutch 

Voor die speciale avonden waarop je straalt – in bijvoorbeeld een prachtige galajurk – is een clutch de ideale keuze. Kies voor een glinsterende, metallic clutch die je look een extra vleugje glamour geeft. Goud of zilver zijn klassieke keuzes die bij vrijwel elke kleur jurk passen. Denk aan een elegante envelop-clutch om je avondlook helemaal af te maken. 

Denim, daar past een crossbody tas bij 

Een denim rok of jurk straalt casual chic uit, en daar hoort een handtas bij die deze relaxte sfeer weerspiegelt. Kies voor een stijlvolle crossbody tas in een neutrale kleur zoals cognac, zwart of wit. Deze tas draag je schuin en geeft je bewegingsvrijheid terwijl je er toch modieus uitziet. 

Een crossbody tas is daarnaast ook een uitstekende keuze voor bij de wikkeljurk en de midi-rok. Het zorgt voor balans en geeft je een moeiteloze, trendy uitstraling. 

De juiste rugzak kan ook goed bij een casual denim rok. Overweeg een tas met interessante details, zoals kwastjes of studs, om wat extra flair toe te voegen aan je look. Of kies voor een tas in een contrasterende kleur voor wat extra pit. 

Een strapless jurkje vraagt om de juiste schoudertas 

Bij een strapless jurkje draait alles om de schouders, een kleurrijke schoudertas kan de perfecte aanvulling zijn. Kies een tas in een contrasterende kleur om je outfit te laten opvallen. Denk aan felrood bij een zwart jurkje of kobaltblauw bij een witte jurk. Deze opvallende accessoire trekt de aandacht naar boven en voegt een vleugje speelsheid toe aan je look. 

Een schoudertas met een korte tot middellange band is een tas die je met regelmaat pakt, want het staat ook goed bij een casual potloodrok, cirkel rok of A-lijn rok. Kies ook hier weer voor een tas die qua stijl in lijn is met de casual of formele luxe uitstraling van de rok. Het is de

moeite waard om in een mooie tas van een internationaal modemerk (zoals Isabel Marant) te investeren. Je gebruikt deze tas tenslotte vaak. Durf daar meer geld aan uit te geven. 

Kies de juiste grootte en kleur 

Zorg ervoor dat de kleur van je tas past bij ten minste één element van je outfit. Het hoeft niet exact overeen te komen, maar het moet wel harmoniëren. Bedenk ook waar je naartoe gaat en kies je tas op basis van de gelegenheid. Een formele gebeurtenis vraagt om een elegantere tas dan een casual dagje uit. 

Let ook altijd goed op de grootte van de tas in verhouding tot je outfit. Een oversized tas kan een outfit overweldigen, terwijl een te kleine tas niet praktisch is. 

Draag je vaak maxi-jurken, kies dan voor een grote tote bag of een bohemian-stijl schoudertas. Het doel is om een tas te kiezen die past bij de ontspannen en luchtige uitstraling van de maxi-jurk. 

Niet de tas maar jouw jurk of rok is leidend 

En onthoud tot slot dat de keuze van de tas niet alleen afhangt van het type jurk of rok, maar ook van de gelegenheid en je eigen persoonlijke stijl. Kijk ook voor luxe kleding bij LUTZ. Deze webshop heeft een grote collectie nieuwe merken tassen om je outfit naar een hoger niveau te tillen. 

Lees ook