1. Home
  2. Inspiratie
  3. Zwart dragen in de zomer doe je zó

Zwart dragen in de zomer doe je zó

Door Britte Kramer - Donderdag 09 Juni 2016 | 16:48

Wie zei dat zwart geen kleur is voor de zomer? Wij in elk geval niet! Van zwart wordt iedereen (of nou ja, bíjna iedereen) knapper, je lijkt er nóg bruiner in, en is je kleurtje iets de rode kant op geschoten, dan maakt zwart je huid optisch rustiger. Natuurlijk wil je niet te winters ogen, maar met deze setjes hoef je je daarover geen zorgen te maken!

Outfit 1: feestje
Feestje? En dacht je dat dat ’s zomers niet kon in je signature style (lees: zwart)? Onzin! Mix zwart met wit voor een look die clean, cool en krachtig is, en voeg een pietsie zilver toe als feestelijk accent. Het sjaaltje in je haar geeft de look een vakantie-achtige zomertouch. Ga je naar een echte club-club? Dan kun je die natuurlijk ook weglaten.

Zwart in de zomerJurk: Sparkz, € 54,95
Zonnebril:
ASOS, € 16,90
Clutch:
Aldo, € 41,95
Sandalen met ‘veren’:
Anna Field, € 24,95
Armcuff:
River Island, € 21,13
Sjaaltje:
ASOS, € 8,45

Outfit 2: strand
Ga voor de kleuren van de zonsondergang. Je zult zien dat je zo een heel dromerige look creëert. Maar gooi je daar een zwart jurkje overheen, dan krijgt je outfit ineens een totaal andere uitstraling; wordt het ineens edgy in plaats van zoet. Wie durft voegt ook nog een beetje oranje of neongeel toe.

Zwart in de zomer
Jurk: Boohoo, € 17,-
Kimono: Jaded London, € 53,52
Zonnebril: Vans, € 14,95
Strandtas: ASOS, € 25,35
Badpak: Morgan, € 74,95z
Waterschoentjes: ASOS FOR YOU, € 16,90
Bucket hat: ASOS, € 16,90

Outfit 3: werk
‘All black’ komt net zo powerful over in de zomer als in de winter, maar het is wel mooi om je look net iets zachter en ‘zomerser’ te maken met lichtgekleurde accessoires, zoals deze grijsblauwe tas. Sowieso is blauw een ideale kleur om naar je werk te dragen: het maakt mensen rustig en degene die het draagt straalt automatisch meer zelfvertrouwen uit. Bingo!

Zwart in de zomer
Jurk: Bonprix, € 29,99
Zonnebril: Miu Miu, € 219,95
Tas: Lancaster Paris, € 199,-
Horloge: Skagen, € 204,22
Schoenen: Topshop, € 80,-

Shop hier de mooiste zwarte zomerjurkjes >>

Lees ook