1. Home
  2. Inspiratie
  3. Zomertrends 2014: how to mix & match

Zomertrends 2014: how to mix & match

Door Britte Kramer - Donderdag 06 Maart 2014 | 15:35

Zomertrends 2014: mixing & matching
Deze zomer ga je mixen en matchen tot je een ons weegt. Althans, dat is ons advies. En waarom? Simpelweg omdat we tussen de s/s 2014-collecties zoveel prachtige prints en coole kleurtjes zien – dat vráágt om spannende combinaties!

Zomertrends 2014

Pik je favorieten uit onderstaand trendlijstje vol tegenstrijdigheden en sla in je hoofd alvast aan het mixen & matchen:
– fluorkleuren
– pasteltinten
– zwart/wit
– bloemenprints
– verticale strepen
– de Schotse ruit (tartan)
– panterprint
– logo’s
– pop art

Mixen & matchen: de valstrikken

Combineren is een kunst. Gaat het mis, dan gaat het ook goed mis en draag je een bij elkaar geraapt zooitje, in plaats van een scherp gevonden origineel geheel. De grote truc is om het óf bescheiden te houden met meerdere prints in dezelfde kleurtoon, óf juist overduidelijk all out te gaan met gedurfde combinaties van heftige prints in mis-matchende kleuren

Matches made in heaven

En omdat er helaas geen Danie Bles (lees: modestyliste) in ons allen schuilt hebben wij een paar top matches met de zomertrends van 2014 voor je op een rijtje gezet. Zo kan – ook jij – straks matchen als een pro.

Combinatie 1: bloemen, bloemen en nog eens bloemen.
Combineer grote en kleine bloemenprints in dezelfde óf verschillende kleuren met elkaar. Bloemen komen niet voor niets vaak in boeketten!

Combinatie 2: een preppy high-waisted kokerrok in Schotse ruit met een cropped top of sweater met pop art-print.
Twee extremen die het beste in elkaar naar boven halen en elkaar in balans brengen. Let wel op dat de pop art-print één grote is, en kies niet voor een all-over-print.

Combinatie 3: een pak.
Ineens zien we het weer: broeken en rokken zijn in dezelfde print verkrijgbaar. Doe er je voordeel mee! Ben je bang dat het snel te stijf wordt? Kies dan voor een pyjama-achtige broek en een zwierige top. Wel goed afstylen met mooie hakken en accessoires in een effen kleur, voor een casual-chic effect. We willen de medemens tenslotte niet laten denken dat we écht zo uit bed gerold komen.

Combinatie 4: pastel en fluor.
Twee verder uit elkaar liggende kleursoorten zijn ondenkbaar, en toch is dit een match made in heaven. Zijn wij even blij dat ze beide volop verkrijgbaar zijn momenteel!

Combinatie 5: pastel en zwart.
Van nature zijn we geneigd pastel te combineren met zachte kleuren, zoals meer pastel, wit of denim. Maar vlak ook de mix met zwart niet uit! Ga all the way in zoet pastel, en combineer met stoere zwarte laarsjes en heftige zwarte statementsieraden om de boel te breken.

Combinatie 6: Schotse ruit en panter.
Deze is voor de durfals. Probeer bijvoorbeeld een pak in Schotse ruit en draag daaronder een soepelvallend shirt of hemdje met panterprint. Iets rustiger? Een tartanshort met panterjasje of -bomber, gecombineerd met een donkergroen hemdje, kniekousen en preppy schoentjes.

Combinatie 7: een broek met verticale streep in zwart en wit en een een grafische logosweater.
Liefst ook in zwart/wit. Als de basis van je broek wit is, zorg dan dat die van je trui zwart is. Zo creëer je voor een negatiefeffect met positief effect. Kijk voor inspiratie eens bij Monki.

Combinatie 8: panter en pastelroze.
Spice je pastelroze jas en broek op met een goede pantertop. Deze combi is op het randje, dus besteed wel extra aandacht aan verzorgd haar en make-up en combineer voor de zekerheid met bruine accessoires in plaats van zwarte. Hoewel het ook prachtig uit kan pakken met een zwarte laktas en een chic zwart enkellaarsje met plateau.

Lees ook