1. Home
  2. Inspiratie
  3. Musthaves: de leukste zomerjurken

Musthaves: de leukste zomerjurken

Door Ilse.bloemendal - Vrijdag 17 Maart 2023 | 07:00

Welke jurken ga jij deze vakantie rocken? Zomerjurken moeten namelijk de complete ervaring bieden. Binnen een handomdraai moet het jurkje koel en fijn zitten én jij je voelen als een prinses. Is dat teveel gevraagd? Absoluut niet. Wij laten je graag een kijkje nemen in de zomerse jurkenwereld, zodat jij moeiteloos door de vakantieperiode heen komt!

De perfecte lengte voor zomerjurken

Er is geen specifieke lengte die het ultieme vakantiegevoel oproept. De uitstraling van een zomerjurk spreekt boekdelen en niet alle jurken hebben die onmiskenbare vakantie-uitstraling. Sommige modellen hebben dit echter meer dan andere. Lange jurken zijn bijvoorbeeld te vinden op de meest tropische bestemmingen, omdat ze de ultieme vakantievibe uitstralen. Een midi of maxi jurk waait prachtig heen en weer in de zomerbries en roept dat ultieme vakantiegevoel bij ons op.

Lange jurken worden soms ten onrechte als ouderwets bestempeld, terwijl ze eigenlijk voor iedereen toegankelijk zijn. Deze zomerjurken hebben vaak speelse lengtes, een vrouwelijke pasvorm en exotische prints en kleuren. De zomerse invloeden in combinatie met een lange jurk zorgen voor een prachtige en elegante vakantiejurk die perfect is om te dragen tijdens je vakantie. Het is luchtig, flowy en volgens de laatste trends – een lange jurk is een vakantiejurk in hart en nieren.

De zomer staat ook wel bekend als het seizoen van blote benen en het is dan ook niet verrassend dat korte jurkjes ook dit jaar weer in onze koffer belanden. In Nederland moeten we echter wel op zoek naar hoge temperaturen om onze korte jurkjes te kunnen dragen. Maar in het buitenland is dat natuurlijk geen probleem. Korte vakantiejurkjes geven je wat meer ademruimte, zodat je zelfs de heetste avonturen aankan. Laat je benen er langer uitzien en accentueer je tan nog wat meer met een kort vakantiejurkje. De beste momenten beleven we tenslotte in onze beste outfits!

Uitstraling van de vakantiejurk

De uitstraling en het comfort van een vakantiejurk zijn 2 belangrijke factoren bij het uitkiezen van de perfecte zomerse outfit. Een vakantiejurkje moet de vrijheid en beachy vibes symboliseren die je ervaart tijdens deze periode en je vakantiegevoel versterken.

Een zomers jurkje met volants of ruffles benadrukt je vrouwelijkheid en zorgt voor een speelse look. Een vakantiejurk met een trendy patroon, crochet of embroidery detail is perfect om de standaarden los te laten en een keer iets anders te proberen. Bij Jurkjes.nl vind je de perfecte zomerjurken om je silhouet te transformeren, vooral een jurkje met pofmouwen laat je figuur extra mooi uitkomen.

Naast de uitstraling van een vakantiejurk is comfort essentieel voor een ultieme zomerse ervaring. Het materiaal van de jurk en het model zijn hierbij belangrijk. Een A-lijn model, zoals een strandjurkje, wikkeljurkje of blousejurk, biedt extra ventilatie en verkoeling op warme dagen. Kies voor materialen zoals linnen en katoen, die luchtig aanvoelen en zorgen voor een comfortabel gevoel in je eigen lichaam.

Kortom, de perfecte vakantiejurk combineert de juiste uitstraling en comfort om je vakantiegevoel compleet te maken en de mooiste herinneringen te creëren met de belangrijkste mensen in je leven.

De print van zomerjurken

Een vakantie staat bekend om zijn kleurrijke en levendige sfeer, waarbij vakantiejurkjes de perfecte gelegenheid bieden om helemaal los te gaan! De zon brengt immers een flinke dosis heldere kleuren, bohemienprints en vrolijke stemmingen met zich mee, allemaal perfecte ingrediënten om een feest te maken van je vakantiejurkje. Pasteltinten worden vaak geassocieerd met de zomer en hun zachte textuur is ideaal voor een vakantiejurkje. Dit seizoen mag echter wat feller, met koraal-, roze-, groene- en oranjekleurige kleding die niet bang zijn voor wat kleur!

Kleurgebruik en prints kunnen natuurlijk ook worden gecombineerd, waardoor je nog steeds twee typerende vakantie-elementen in één vakantiejurkje hebt zitten en ruimte bespaart in je koffer! Om het fleurige seizoen in te luiden, is een jurkje met bloemenprint de perfecte vakantiejurk, waarbij vrolijkheid gegarandeerd is! Een Ibiza-jurkje of bohemian-jurkje laat je meteen thuis voelen en heeft zijn roots in de stof verweven, waardoor het perfect aansluit bij jouw vakantiebestemming. Ideaal om de locals te doen twijfelen of jij hier niet al jaren woont! Kijk vooral tussen onze cocktailjurkjes, deze zomerjurken hebben een degelijke lengte, felle kleuren en een chique uitstraling.

Lees ook