1. Home
  2. Inspiratie
  3. Winterjas kopen? Lees eerst deze do’s & don’ts!

Winterjas kopen? Lees eerst deze do’s & don’ts!

Door Darcy Oerlemans - Dinsdag 18 Oktober 2016 | 14:06

Elk najaar is het weer een uitdaging: je wilt een jurkje dragen, maar buiten lijkt het wel een scène uit Ice Age. Blote benen zijn geen optie meer, en dat los je snel op met een panty, maillot en/of hoge sokken. Maar hoe kies je de goede jas bij je jurk? Of sterker nog: een jas die past bij je hele jurkencollectie? Hier moet je op letten als je een winterjas gaat kopen!

winterjas

Do’s 

– Neutrale kleuren zoals zwart, grijs en donkerblauw zijn eigenlijk altijd goed. Maar heb je wel eens aan donkergroen gedacht? Een absolute musthave dit najaar: winters, maar toch kleurrijk (en bovendien goed te combineren).  

– Stoffen die soepel en recht vallen zijn erg mooi en classy over een jurk. Draag voor een extra wow-effect je jas open.

– Qua lengte: ga voor extreem. Óf kort, óf enorm lang. Niks is frustrerender (en – in veel gevallen – truttiger!) dan een jurk die een stukje onder je jas uit komt. Tip: wil je toch graag die halflange jas aan, stop dan een stukje van de jurk bij je middel in je panty. Zo komt er geen stof meer onder de jas uit.

– Draag bij een maxi-jurk een kort leren of suède jasje om meer taille te creëren. Is het écht koud? Doe dan een dikke sjaal om, of stop een extra laag (lees: trui) tussen je jurk en jas!

– De 70’s zijn nog steeds hot, en dat betekent (onder meer): denim! Spijkerjassen zijn heel veelzijdig, je kunt er bijna alle materialen, kleuren en prints onder dragen. Ze mogen zowel lang als kort zijn.

Psstt.. denim het doet ook héél goed als jurkje. Shop de leukste spijkerjurkjes hier >>

Don’ts

– Bij échte kou klinkt een donsjas over je jurk behoorlijk goed in de oren. Probleem daarbij is dat het al gauw lijkt alsof je twee andere mensen onder je jas hebt verstopt en je taille vaak ver te zoeken is. Bovendien clashen materiaal én lengte vaak vreselijk met dat van de jurk eronder.

– Een cape of poncho is hartstikke leuk als je ‘m draagt met een strakke spijkerbroek, maar voor over een jurk heeft zo’n ding toch de verkeerde afmetingen: nét te wijd en nét te vormloos.

– Doorgestikte nylon jassen en parka’s zijn te sportief, grof en stug voor over je jurk. Bovendien hebben ze vaak precies die verkeerde (heup)lengte. Dikke vette nee dus, vooral die met bontkraag!

Beeld: ASOS

Lees ook