1. Home
  2. Inspiratie
  3. Wél de lentelook, niet het kippenvel

Wél de lentelook, niet het kippenvel

Door Britte Kramer - Zaterdag 02 April 2016 | 09:22

Joehoe, prachtweer! Als dolle lammetjes huppelen we door de wei (a.k.a. stad). Vanaf nu is het elke dag rokjes- of jurkjesdag. Maar wanneer de zon zich even verschuilt kan het nog behoorlijk fris zijn. Hoe voorkom je kippenvel, zonder dat je je fris-vrolijke lentelook verpest met dikke zwarte maillots?

Lentelook

Eindelijk mag dat gele/groene/roze/bontgekleurde jurkje uit de kast. En natuurlijk staat-ie het mooist met blote benen, maar kippenvel doet weinig goeds voor je look. Met deze tips ben je warm en cool tegelijk.

Kniekousen zijn je beste vriend, in dit soort tussenfases. Ze geven warmte en een speelse touch, en ze maken van een simpele look moeiteloos iets bijzonders. Ze kunnen overigens ook óver een panty.

– Een zwarte panty is de lentelook-killer bij uitstek. Gelukkig is er keuze genoeg om ‘m te omzeilen, kleurtechnisch gezien. Let wel op dat je een flatterende tint kiest: een witte, grijze of pastelkleurige panty klinkt (en staat) heel schattig en Harajuku, maar laat je benen optisch wel wat steviger lijken. Is een kleurtje niet aan jou besteed? Ga dan voor een panty van weinig denier, al dan niet met stipjes of andere decoratie, voor de vrolijke noot.

– Kies voor een jurkje van een stevige, warme stof die je romp warmhoudt, maar dat wel korte óf oprolbare mouwen heeft.

– Draag een hemdje onder je jurk, en stop ‘m in je onderbroek (met hoge taille, voor extra warmte bij je lenden).

– We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: LAAGJES! Vergeet niet een ruime (canvas) tas mee te nemen waarin je al je afgepelde lagen kunt opbergen.

– Zomerjurkjes kunnen nog steeds prima met stoere biker/cowboy/whatever je stijl is-laarsjes. En daar kun je stiekem dan weer lekkere dikke sokken in kwijt. Zorg in elk geval dat je enkels bedekt zijn, want daar (en bij je polsen) verlies je de meeste warmte.

– In Nederland zijn we gewend om éérst voor de blote armen te gaan, en pas als het écht goed warm is de benen te tonen. Maar waarom eigenlijk? In Scandinavië bijvoorbeeld zie je juist het tegenovergestelde silhouet: lieve, korte broekjes en rokjes, met blote benen en een warme trui met lange mouwen. Enkellaarsjes erbij, hoppa. Supersexy, op de nonchalante manier.

– Kijk, een jas hoeft dus niet áán, leerden we vorig jaar van ‘s werelds bloggers. Je kunt ‘m ook over je schouders draperen. Draag je tas dan wel ónder je jas. Tenzij het een rugtas is. Rugtassen zijn een no-go in een styling als deze.

Lees ook