1. Home
  2. Inspiratie
  3. Wat te dragen naar een sollicitatie?

Wat te dragen naar een sollicitatie?

Door Merel Van Hees - Woensdag 07 Januari 2015 | 10:00

Heb je eindelijk gesolliciteerd bij dat leuke bedrijf, mag je nog op gesprek komen ook. Stress, een sollicitatie vergt namelijk veel voorbereiding. Zo moet je heel goed bedenken welke kleding je gaat aantrekken, hier laat je tenslotte je eerste indruk mee achter. Makkelijker gezegd dan gedaan want wat te dragen naar een sollicitatie? Wij geven je 7 tips zodat jij een perfecte eerste indruk maakt!

1. Verdiep je in de organisatie
Is het een formele of informele organisatie? Kun je dan een chic jurkje aan of moet het toch echt wat zakelijker? Bij een formele organisatie kun je gaan voor een mooie blouse met kokerrok of een leuk mantelpakje. Bij een  informele organisatie kun je wat losser gekleed gaan, bijvoorbeeld met een prachtig longsleeve jurkje. Vind je dit toch te casual? Dan kun je er natuurlijk een chique blazer op dragen.

2. Kies een jurkje waar je je prettig in voelt
Daar sta je dan, helemaal opgedoft en klaar voor hét gesprek. Totdat je ziet dat het gesprek wordt gevoerd aan een glazen tafel. Hallo vol zicht op die iets te dikke bovenbenen of dat net iets te korte rokje. Had je nou maar dat lekker zittende jurkje aan getrokken die ook zo mooi je bovenbenen bedekt. En niets is vervelender dan een te strak jurkje waardoor je continue je lovehandles moet verbloemen.

3. Draag geen kleding die afleidt
Je wil toch niet dat je toekomstige baas continue naar je decolleté getrokken wordt omdat deze toch eigenlijk nét iets te laag uitgesneden is. En luister, het gaat tenslotte om jouw inhoud en niet om je uitstraling. Oké oké bewezen is wel dat knappe vrouwen 20% meer kans hebben op die baan maar hé wat hebben ze aan een knappe vrouw zonder enige kwaliteiten?

4. Draag mooie hakken
Een paar mooie hakken is een echte must, hoge hakken stralen namelijk autoriteit uit. Maar pas op; niet te hoog, dat is dan weer te sexy! En je wil toch ook niet binnen komen vallen (letterlijk) omdat je eigenlijk niet op hakken kunt lopen?

5. Kleed je naar ambitie en functie
Denk goed na over hoe jij je ambitie kunt overbrengen in je kleding. Met een jurkje vol glitters en pailletten wordt je nou niet echt serieus genomen als je solliciteert op een managersfunctie. De vraag is of je überhaupt ooit serieus wordt genomen als je een glitterjurkje aantrekt naar je sollicitatie, of niet gelijk wordt afgeschilderd als een wandelend drankorgel.

6. Geen blauwtje lopen, of toch wel?
Blauwe jurkjes zijn super geschikt voor een sollicitatiegesprek. Ze stralen autoriteit, rust en spontaniteit uit, denk maar aan de prachtige kobaltblauwe jurk die onze Koningin Maxima droeg tijdens de inhuldiging.

7. Zorg voor extra panty’s
Last but not least, stop een extra panty of nagellak in je tas. Zo kun je – als het nodig is – nog even snel voor het gesprek je outfit repareren en lijkt het niet alsof je net uit de kroeg komt rollen en de nacht hebt doorgetrokken na een flink avondje stappen.

Met deze tips kom je al een heel eind, maar om het je nog net wat makkelijker te maken selecteerden wij de leukste en beste jurkjes om te dragen naar een sollicitatie!

Sollicitatie jurken | Jurkjes.nl

Van links naar rechts: LaDress € 149,- | Esprit € 89,90 | Ted Baker € 235,- | Mint & Berry € 54,90

Lees ook