1. Home
  2. Inspiratie
  3. Vier seizoenen, één jurk

Vier seizoenen, één jurk

Door Darcy Oerlemans - Woensdag 16 September 2015 | 17:15

seizoensloze jurk

Makkelijk, efficiënt en bovendien goed voor je bankrekening. Hoe fijn zou het zijn om je favoriete jurk het hele jaar door te dragen? Wij hebben nieuws voor je: het is mogelijk! Zelfs met het wisselvallige Nederlandse weer kun je de perfecte seizoensloze jurk kopen. Alles wat je nodig hebt zijn deze vier tips.  

De lengte
De midi-dress heeft precies de goeie lengte: net over de knie. Deze jurk is daarmee de perfecte middenweg. Is het zonnig? Dan show je je blote benen eronder. Beetje fris? Een panty of maillot houdt je warm.

Het model
Om je jurk het hele jaar te kunnen dragen moet-ie veelzijdig zijn. Jurken met lange mouwen of gebreide jurken zijn daarom minder geschikt als seizoensloze jurk. Veel handiger zijn jurkjes waarmee je laagjes kunt combineren: hoera voor de spaghetti-jurkjes en mouwloze jurkjes! In de zomer kun je ze gewoon zo dragen, en in de winter draag je er een lang vest, jasje, blouse of trui overheen.

De stof
Het is lastig om een stof aan te wijzen die geschikt is voor alle seizoenen. Het ligt natuurlijk voor de hand dat je geen wollen jurk draagt in de zomer, maar andersom kan een jurkje van dun chiffon best in de winter (zolang je er iets overheen draagt als je de kou trotseert). Een goede middenweg is katoen: lekker zacht voor in de winter, maar in de warme zomer wordt het niet plakkerig. Kies ook voor een stof van goede kwaliteit. Kwalitatieve stoffen zijn namelijk gemaakt om je warm te houden in de winter en koel in de zomer.

De kleur
Jouw seizoensloze jurk moet tijdens alle seizoenen makkelijk te combineren zijn met de rest van je garderobe. Denk hierbij ook zeker aan je winterjas! Neutrale kleuren zoals zwart, grijs, blauw en beige zijn eigenlijk altijd goed, maar ook donkergroen en bordeauxrood zijn makkelijke kleuren. Tip: kijk hier even welk kleurtype je bent. Felle kleuren zoals roze, oranje en geel zijn veel moeilijker te combineren (en een gele kerstjurk is misschien ook niet zo geslaagd).

Nu je wat meer houvast hebt, staat je nog maar één ding te doen. Vind jouw perfecte jurk! De jurkjes hierboven zijn van ASOS (zwart € 64,00 | beige € 76,99 | bordeaux € 219,00), maar er is natuurlijk nog veel meer keuze!

Wordt dit de toekomst van jurken? Brr.. >>

Lees ook