1. Home
  2. Inspiratie
  3. Vanaf welke temperatuur kan je een jurk aan? Lees het hier!

Vanaf welke temperatuur kan je een jurk aan? Lees het hier!

Door Ilse.bloemendal - Dinsdag 14 Februari 2023 | 10:21

Vraag je je af of het warm genoeg is om een jurk te dragen? Er is geen specifieke temperatuur waarvan af aangegeven wordt wanneer je jurken kunt dragen. Het is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur en comfort. Sommige vrouwen dragen graag jurken bij warm weer, terwijl anderen liever langere broeken dragen, ook als het warm is. Een jurk is zo’n multifunctioneel item, dat je hem het hele door kunt dragen. Of het nu 10 of 20 graden is, wij hebben het juiste advies voor het mixen en matchen van jurkjes. Lees verder voor handige tips en inspiratie!

Wanneer kan ik een jurk aan?

Altijd! Het is wel belangrijk om te overwegen wat voor jou comfortabel is en wat bij je persoonlijke stijl past. Als je bijvoorbeeld graag jurken draagt, kun je kiezen voor luchtige stoffen zoals katoen of linnen wanneer het warm is, of voor warme stoffen zoals tricot of wol wanneer het kouder is. Op warme dagen kun je ook kiezen voor een jurk met korte mouwen of een strapless jurk, terwijl je op koudere dagen kunt kiezen voor een jurk met lange mouwen of een jurk met een vest of jas eroverheen.

Kortom, er is geen specifieke temperatuur waarvan af aangegeven wordt wanneer je jurken moet dragen, maar het is belangrijk om te kiezen wat voor jou comfortabel en stijlvol is. Tips en wat styling advies nodig? Laat je dan inspireren door de volgende jurkjes. 

Jurkjes bij 18 graden of hoger

Op temperaturen boven de 18 graden zijn lichte en ademende jurken leuk om te dragen. Denk aan maxi jurken, zomerjurken, tuniekjurken, katoenen jurken en luchtige lente jurken. Let op de stofkeuze, kleur en print, en combineer de jurk naar wens met sandalen, slippers of een paar makkelijke sneakers voor een casual en comfortabele look.


Jurkjes voor als het 15-18 graden is 

Bij temperaturen tussen 15 en 18 graden, kan je nog steeds met je favoriete jurk buiten. Midi, lange of longsleeve jurken zijn ideaal. Als je snel koud hebt, kun je een tussenjas, blazer of vest over je jurk dragen. Als het tussen de 15 en 18 graden is, hoef je niet altijd een panty te dragen. Schat dit zelf in. 

Jurkjes voor als het 13-14 graden is

Wanneer het in de voorjaars- of najaarsperiode kouder is, is het nog steeds leuk om een jurk te dragen. Een strakke midi- of maxi jurk is geschikt voor deze koudere tussenseizoenen. Een panty is bij deze temperatuur wel aanbevolen. Wil je een jurk dragen, kies dan voor warmere kleding, zoals een knus vest of onder een oversized trui. Een tussenjas of spijkerjasje of bikerjacket zijn ook geschikt over een jurk. De combinatiemogelijkheden met jurken bij deze temperaturen zijn talrijk.

Jurkjes voor als het 11-12 graden is

Tijdens de winter in Nederland ligt de gemiddelde temperatuur rond de 11 graden. Maar dit betekent niet dat je geen jurkje kunt dragen. Je kunt het jurkje combineren met een dikke panty of legging en het jurkje dragen onder een leren of gewatteerde jas. Deze jassen bieden bescherming tegen de wind en houden je warm. Ga voor een basic jurkje die goed bij je jas past. Hallo daar, fashionista!

Jurkjes bij 10 graden of kouder

Bij temperaturen onder de 10 graden kun je nog steeds een jurkje dragen, maar dan is het verstandig om extra sokken te dragen voor extra warmte. Als je laarzen hebt die geen wind doorlaten, zijn deze extra sokken misschien niet nodig! Je hebt tegenwoordig ook van die fleece panty’s, dit zijn dikke leggings, maar lijken op panty’s. Ideaal. Combineer hem met een dikke gebreide jurk en klaar ben je.

Voor wat voor jurk ga jij?

Lees ook